Kultura > Film/TV

SUKOB tradicije i modernog: KOMEDIJA "Živi i zdravi" imaće svetsku PREMIJERU na Filmskom festivalu u Talinu

Reditelj Ivan Marinović, koji potpisuje i scenario, publici je poznat po debitantskom ostvarenju "Igla ispod praga" iz 2016. godine

Izvor: K1info/Tanjug

04/11/2023 > 09:07

podeli vest:

SUKOB tradicije i modernog: KOMEDIJA "Živi i zdravi" imaće svetsku PREMIJERU na Filmskom festivalu u Talinu
Foto: Youtube PrintScreen/Adriatic Western


Prestižni britanski portal Screen Daily, koji se bavi aktuelnostima iz sveta filma, objavio je tizer za novi film Ivana Marinovića "Živi i zdravi", saopštili su producenti.

Ova dirljiva i eksplozivna komedija imaće svetsku premijeru u okviru Glavnog takmičarskog programa 27. međunarodnog Filmskog festivala "Black Nights" koji se održava u Talinu, dok se u domaćim bioskopima očekuje u prvoj polovini naredne godine.

Film na duhovit način oslikava mentalitet i običaje našeg kraja koji se sve više kose sa shvatanjima novih generacija.

Prelepi ambijent i krajolik primorja Crne Gore, moderna mlada koja želi da odustane od svadbe, tradicija, porodični odnosi i na kraju venčanje koje se pretvara u "farsu" sa nizom neočekivanih obrta, čini radnju ovog uzbudljivog filmskog ostvarenja.

Ova topla i komična priča nudi uvid u mentalitet našeg podneblja, ali večitim sukobom između novog i starog, modernog i tradicije, dobija univerzalni karakter u kome se svi mogu prepoznati.

Ivan Marinović, koji potpisuje i scenario, publici je poznat po debitantskom ostvarenju "Igla ispod praga", filmu koji je 2016. godine bio crnogorski kandidat za nagradu Oskar i koji je obišao više od 50 međunarodnih filmskih festivala, u novom filmu okuplja impresivnu glumačku ekipu.

Uloge u filmu ostvarili su Tihana Lazović, Mirjana Joković, Goran Bogdan, Snježana Sinovčić Šiškov, Momčilo Pićurić, Goran Slavić, Dejan Đonović, Dragana Dabović i drugi.

Film je sniman u Crnoj Gori na teritoriji opštine Herceg Novi i Portonovi Resortu.

Većinski crnogorski film, "Živi i zdravi" je koprodukcija sa još pet zemalja.

Partneri su Adriatic Western iz Crne Gore, Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Severene Makedonije i Spok Film iz Slovenije.

Ostavite komentar