Kultura > Film/TV

Martin SKORSEZE smatra da je Brendan Frejzer SAVRŠEN u filmu "Ubistva pod cvetnim mesecom"

Ovogodišnjeg dobitnika Oskara pojedini gledaoci su kritikovali, tvrdeći da njegova preterana gluma deluje veoma neprikladno u filmu

Izvor: K1info

03/11/2023 > 23:30

podeli vest:

Martin SKORSEZE smatra da je Brendan Frejzer SAVRŠEN u filmu "Ubistva pod cvetnim mesecom"
Foto: Youtube PrintScreen/Pap Schuman


Martin Skorseze je nedavno na konferenciji za novinare izjavio da je Brendan Frejzer "savršen" u filmu "Ubistva pod cvetnim mesecom" (Killers of the Flower Moon).

Glumca, koji je ove godine osvojio Oskara za glavnu mušku ulogu u filmu "The Whale", pojedini gledaoci su kritikovali, tvrdeći da njegova preterana gluma deluje veoma neprikladno u filmu. Frejzer ima kratku sporednu ulogu kao V. S. Hamilton, bučni advokat Vilijama Hejla (Robert De Niro).

- Mislili smo da će biti sjajan za ulogu advokata i divio sam mu se tokom godina - rekao je Skorseze kada su ga pitali o izboru Frejzera za film.

- Zapravo je došao na nekoliko nedelja, kada smo bili u kasnijoj fazi snimanja. Zaista smo se lepo proveli radeći zajedno, posebno sa Leom. Pogotovo u sceni kada kaže: "Daju ti omču da se obesiš, shvataš li to? On te spasava, glupane".

- Čitavu scenu je usmerio na Lea. Bilo je savršeno - dodao je Skorseze.

- On je divan glumac i bilo je sjajno sarađivati sa njim.

Frejzer se pojavljuje tek u trećem delu filma, kada se Hejl i Ernest Berkhart (Leonardo Dikaprio) suočavaju na sudu zbog ubistva članova plemena Osejdž. Baš kad je Ernest trebalo da svedoči, Hamilton ustaje iz stolice i prekida postupak vičući: "Ovaj čovek je moj klijent!"

Frejzerovo izgovaranje ove replike toliko je zbunilo gledaoce da je Apple Original Films objavio pasus iz knjige na kojoj je film baziran, u kojem se koristi uzvičnik u Hamiltonovom dijalogu.

"Zapazite uzvičnik", obavestio je Apple svoje pratioce na X/Twitteru, u očiglednom pokušaju da gledaocima prenese da je Hamilton govorio sa strašću u stvarnom životu, čime je Frejzerova prenaglašena interpretacija postala još tačnija.

"Ubistva pod cvetnim mesecom" je prvi film u kojem se Frejzer pojavljuje posle osvajanja Oskara za "The Whale". U februaru je glumac razgovarao sa Hauardom Sternom o prilici da radi sa Skorsezeom.

- On je vrhunski filmski stvaralac. Sam je premeštao nameštaj na setu. Prihvatao je sugestije i davao priznanje najboljoj ideji, odakle god da je došla. Genijalan je. Mogao je da rešava više problema istovremeno.  Postojale su četiri kamere za snimanje scene u sudnici koja se dešava u realnom vremenu poput opere - rekao je Frejzer.

Ostavite komentar