Kultura > Film/TV

Filmsko ISKUSTVO za koje je DŽONI DEP priznao da je bilo IZUZETNO UZNEMIRUJUĆE

Glumac je poznat po saradnji sa rediteljem Timom Bartonom, a u jednom od njihovih projekata morao je da se okuša u ulozi pevača

Izvor: K1info

22/10/2023 > 21:01

podeli vest:

Filmsko ISKUSTVO za koje je DŽONI DEP priznao da je bilo IZUZETNO UZNEMIRUJUĆE
Foto: Youtube PrintScreen/Rotten Tomatoes Classic Trailers


Pored svoje najčuvenije uloge u kojoj je tumačio kapetana Džeka Speroua u "Piratima sa Kariba", Džoni Dep je najpoznatiji po ekscentričnim rolama u filmskim produkcijama Tima Bartona. Prvi put su sarađivali na filmu "Edward Scissorhands" (1990), što je bilo presudno za obojicu u ranim fazama njihovih karijera. Od tada su često sarađivali na raznim nekonvencionalnim, ali visoko profitabilnim projektima.

Barton i Dep imali su komercijalni uspeh u svojim verzijama dečijih priča, kao što su "Alisa u Zemlji čuda" (Alice in Wonderland, 2010) i "Čarli i fabrika čokolade" (Charlie and the Chocolate Factory, 2005), ali mračniji, više za odrasle naslovi, kao što su "Svini Tod: Pakleni berberin iz ulice Flit" (Sweeney Todd: The Demon barber of Fleet Street, 2007) i "Ed Vud" (Ed Wood, 1994), možda zaslužuju više priznanja.

Još jedna često zanemarena saradnja između Depa i Bartona bila je u filmu "Svini Tod: Pakleni berberin iz ulice Flit" iz 2007. godine. Ova jeziva adaptacija originalnog pozorišnog komada Stivena Sondhajma i Hjua Vilera, predstavila je Depa u retkoj ulozi pevača, zajedno sa Helenom Bonam Karter, Alanom Rikmanom i Timotijem Spolom.

Opšte je poznato da Džoni Dep svira gitaru i peva sa bendom Hollywood Vampires, a svirao je i sa nedavno preminulim gitarskim herojem Džefom Bekom. Međutim, kada je reč o pevanju u stilu mjuzikla, glumac priznaje da postaje pomalo "uznemiren".

Svojevremeno govoreći na konferenciji za štampu, Dep je diskutovao o svojoj ulozi u mjuziklu, otkrivajući da je u prošlosti zapravo već imao pevačku ulogu.

- Zaista sam igrao u mjuziklu pre mnogo godina sa Džonom Votersom, zvao se "Cry-Baby", ali tehnički, to je bila samo polovina mene - nisam ja pevao - rekao je.

Nastavljajući, Dep je otkrio nedostatak samopouzdanja u svoje vokalne sposobnosti.

- Tim je jedina osoba koja je bila dovoljno hrabra da mi dozvoli da pokušam da pevam - objasnio je on.

- To je bio prvi put da sam pevao - nikada nisam pevao ni pod tušem, previše sam užasnut. Ali kada sam prevazišao početni strah, bilo je nekako prijatno. Sondhajmove melodije i tekstovi su pravo zadovoljstvo za izvođenje, to su zaista prelepe stvari. Da li bih to ikada ponovio? Ne verujem…

Dep je tada otkrio da je prvobitno mislio da na setu neće biti muzike, s obzirom na to da su vokali unapred snimljeni.

- Smešno je jer smo na početku, kada smo Tim i ja razgovarali o Sviniju i ideji da to radimo, mislili da će polovina posla biti obavljena snimanjem pesama u studiju pre nego što kročimo na set - sećao se Dep.

- Onda bismo otišli na snimanje i to sinhronizovali. Ili smo tako mislili.

Dep nastavlja:

- Mislili smo da ćemo samo raditi lip-sink ali, u stvari, jedini način da to uradimo kako treba je da još jednom otpevamo na setu, što je izuzetno uznemirujuće. Svi su veoma, veoma blizu, i u početku se osećate kao idiot - priznaje glumac.

- Ali onda postaneš neobično opušten sa tom muzikom na setu, koja ga je učinila zanimljivim. Osećao sam se kao da snimamo nemi film - zaklučio je Dep.

Ostavite komentar