Kultura > Film/TV

MAJKL KEJN o povlačenju iz glume: DANAS bih jedino mogao da glumim STARIJE muškarce, a oni nisu u GLAVNOJ ulozi

On je ranije najavio da planira penzionisanje posle filma "Best Sellers" iz 2021, rekavši tada da će to biti njegova poslednja uloga

Izvor: K1info

14/10/2023 > 17:16

podeli vest:

MAJKL KEJN o povlačenju iz glume: DANAS bih jedino mogao da glumim STARIJE muškarce, a oni nisu u GLAVNOJ ulozi
Foto: Youtube PrintScreen/ONE Media


Ser Majkl Kejn je potvrdio da se povukao iz glume posle objavljivanja najnovijeg filma "The Great Escaper".

Legendarni 90-ogodišnji glumac igrao je u novom filmu zajedno sa nedavno preminulom Glendom Džekson, koja je umrla u junu, samo nekoliko meseci po završetku snimanja.

Govoreći za emisiju "Today" BBC radija 4, Kejn je rekao:

- Stalno sam govorio da ću se povući. Pa, sada se povlačim. Shvatio sam da sam imao film u kojem sam igrao glavnu ulogu i dobio neverovatne kritike... Šta mogu da uradim kako bih to nadmašio?"

U poslednjem filmu, Kejn tumači lik Bernija Džordana, stvarnog veterana iz Drugog svetskog rata, koji beži iz doma za stare kako bi prisustvovao proslavi Dana D u Francuskoj.

- Jedine uloge koje sada mogu da dobijem jesu uloge starijih muškaraca od 90 godina. Ili možda 85 - rekao je.

- Oni neće biti glavni likovi. Nemate glavne junake sa 90 godina, imaćete mladiće i devojke. Tako da sam pomislio kako bih jednostavno mogao da se povučem iz svega ovoga.

 

Kejn je ranije najavio da planira penzionisanje posle uloge u filmu "Best Sellers" iz 2021. godine, rekavši tada da će to biti njegova "poslednja uloga", ali su njegovi predstavnici kasnije pojasnili da nema nameru da prestane da glumi.

- Dve godine nisam radio, imam problem sa kičmom koji utiče na moje noge, pa ne mogu dobro da hodam - rekao je tada za BBC.

Foto: Tanjug/Vianney Le Caer/Invision/AP

Majkl Kejn na premijeri filma "The Great Escaper" u Londonu 20. septembra

Kejn je takođe rekao da je tri puta odbio ulogu u filmu "The Great Escaper", pre nego što ju je na kraju prihvatio, prethodno smatrajući da se povukao.

- Poslali su mi scenario i ja sam ga pogledao, a zatim sam uradio nešto što nikada pre nisam radio. Prebrojao sam koliko imam stranica dijaloga, u poređenju sa brojem stranica u scenariju. Bilo je 15 stranica dijaloga u scenariju koji ima 99 stranica. I pomislio sam, ovo se računa kao mala uloga, ja to ne radim. Tako sam otišao u penziju.

Glumac, poznat po filmovima kao što su "The Italian Job", "Harry Brown", "Educating Rita" i trilogiji "The Dark Knight" Kristofera Nolana, osvojio je Oskare za najboljeg sporednog glumca za filmove "Hannah and Her Sisters" 1986. godine i "The Cider House Rules" 1999. godine.

Kejn je već radio sa koleginicom iz filma "The Great Escaper" Glendom Džekson u filmu "The Romantic Englishwoman" iz 1975. godine, ali je rekao BBC-u da nisu provodili vreme družeći se zbog njihovih političkih razlika.

- Ona je veoma radikalna levičarka. Svideo bih joj se, ali ne bi želela da se druži sa mnom, jer sam očigledno imućan i nisam pravi socijalista.

Glumac će objaviti roman pod nazivom "Deadly Game" u novembru.

Ostavite komentar