Kultura > Film/TV

OTROVANI: Netflixov DOKUMENTARAC otkriva ŠOKANTNE ČINJENICE o hrani koju jedu Amerikanci

Film prati rediteljku Stefani Sohtig dok istražuje kako američka prehrambena industrija upravlja patogenima koji se prenose hranom

Izvor: K1info/index.hr

07/08/2023 > 16:09

podeli vest:

OTROVANI: Netflixov DOKUMENTARAC otkriva ŠOKANTNE ČINJENICE o hrani koju jedu Amerikanci
Foto: Youtube PrintScreen/Netflix


Novi Netflixov dokumentarac "Poisoned: The Dirty Truth About Your Food" govori o prehrambenoj industriji, a radnjom nastoji da natera gledaoce da promene svoje prehrambene navike.

Istražujući američku prehrambenu industriju, ovaj dokumentarac otkriva brojne tajne od kojih je mnogima, kažu, mučno. Film je zbog toga izazvao puno komentara na društvenim mrežama. Gledaoci su pisali da će posle gledanja postati vegani.

"Mleveno meso je ponekad rezultat mešanja možda 400 životinja", "Zašto trošimo milione pokušavajući da odemo na Mars, a ne možemo da učinimo hranu zdravijom?", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Film prati rediteljku Stefani Sohtig (Under the Gun, The Devil We Know) dok istražuje kako američka prehrambena industrija upravlja patogenima koji se prenose hranom.

Dokumentarac je zasnovan na knjizi Džefa Benedikta - "Otrovan: istinita priča o smrtonosnoj epidemiji E. Coli koja je promenila način na koji Amerikanci jedu".

Film na IMDB-u trenutno ima ocenu 6.6.

Ostavite komentar