Kultura > Film/TV

Film "BARBIE" ušao u ISTORIJU: Za samo TRI NEDELJE ZARADIO više od MILIJARDU dolara

Film se takođe dobro pokazao u Kini, drugom najvećem tržištu u svetu, koje je bilo izolovano u nekoliko poslednjih godina

Izvor: K1info/rts.rs

06/08/2023 > 22:14

podeli vest:

Film "BARBIE" ušao u ISTORIJU: Za samo TRI NEDELJE ZARADIO više od MILIJARDU dolara
Foto: Tanjug/Scott Garfitt/Invision/AP


Film "Barbie" rediteljke Grete Gervik je za samo tri nedelje prikazivanja u bioskopima premašio zaradu od milijardu dolara od globalne prodaje karata, čime je oboren rekord koji je ranije držao film "Čudesna žena"  koji je režirala Peti Dženkins.

Ovaj film zaradio je neverovatnih 1,03 milijarde dolara na svetskim blagajnama, prema zvaničnim procenama kompanije "Vorener Bros".

U istoriji Holivuda do sada je 28 muškaraca reditelja zaradilo milijardu dolara od filma, ali i jedna žena - Greta Gervig. Kako navode u kompaniji "Vorner Bros", film "Barbie" koji je režirala Gervigova po scenariju koji je napisala sa svojim partnerom Noom Baumbahom, ovog vikenda zaradio je milijardu dolara od prodaje karata na svetskim blagajnama.

- U ovoj igri sam već 30 godina i fenomen "Barbie" i "Barbenhajmera" je bez presedana i nepredvidiv - rekao je Pol Dergarabedijan, viši medijski analitičar Komskora.

Dergarabedijan naglašava da je svega pedesetak filmova u istoriji dostiglo je granicu od milijardu dolara.

- Marketinška kampanja filma bila je prvi nagoveštaj da će Barbi biti uspešna na blagajnama. Kampanja za film pokrenula je lanac događaja koji su doveli do toga da je reč "Barbenhajmer" dodata popularnom leksikonu zahvaljujući zajedničkom datumu izlaska sa "Openhajmerom", i tada smo svi znali da je ovo nešto posebno. Već posle prvog vikenda prikazivanja filma u bioskopima, znali smo da će film dostići globalni rekord u bioskopima - rekao je on.

Margo Robi je u jednom od intervjua istakla da je film morao da se snimi i da je imala dobar predosećaj za ovakav uspeh.

"Barbie" se takođe dobro pokazala u Kini, drugom najvećem tržištu u svetu, koje je bilo izolovano u nekoliko poslednjih godina.

 

Ostavite komentar