Kultura > Film/TV

OBJAVLJENI FILMOVI koji će biti prikazani na 80. Mostri: ŠTRAJK u Holivudu UTICAO i na Filmski festival u Veneciji

Prestižni filmski festival ostao je bez drame Luke Gadanjina "Izazivači" sa Zendajom u glavnoj ulozi

Izvor: K1info/Tanjug

25/07/2023 > 21:10

podeli vest:

OBJAVLJENI FILMOVI koji će biti prikazani na 80. Mostri: ŠTRAJK u Holivudu UTICAO i na Filmski festival u Veneciji
Foto: Tanjug/AP Photo/Michelle Locke


Drama "Maestro" Bredlija Kupera, film o Prisili Prisli Sofije Kopole, "Ferari" Majkla Mana, "Ubica" Dejvida Finčera i "Poreklo" Ave DuVernej neki su od filmova koji će premijerno biti prikazani na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, preneo je AP.

Organizatori festivala danas su objavili postavu za 80. izdanje festivala, na kojem glumci neće promovisati studije i striming servise sa kojima sindikati holivudskih glumaca i pisaca u štrajku vode pregovore.

Prestižni filmski festival je već ostao bez premijere jednog filma zbog radnih sporova u SAD, drame Luke Gadanjina "Izazivači", sa Zendajom u glavnoj ulozi, koja je trebalo da bude prikazana u terminu prve večeri, ali je sada pomerena na sledeću godinu.

Uprkos tome, direktor festivala Alberto Barbera je istakao da je štrajk glumaca dosad imao "minimalne" posledice po postavu festivala i dodao da pojedini glumci i glumice neće moći da prisustvuju, ali je, ne precizirajući, rekao da će glumci nezavisnih produkcija moći da se pojave na crvenim tepisima i konferencijama za štampu.

Pored ostalih, filmovi koji će biti prikazani na festivalu su i "Jadnici" Jorgosa Lantimosa, "El Konde" Pabla Laraina, i "Uspomena" Mišela Franka.

Žiri koji predsedava glavnim takmičenjem ove godine je prepun reditelja visokog profila, uključujući Demijena Šazela, Džejn Kempion, Martina Mekdonaha i prošlogodišnju dobitnicu Zlatnog lava Lauru Poitras.

Ostavite komentar