Kultura > Film/TV

DUGO IŠČEKIVANA premijera "Dine" Denisa Vilneva mogla bi da bude POMERENA zbog štrajka u Holivudu

Kao jedan od presudnih faktora za odlaganje navodi se nemogućnost glavnih glumaca da učestvuju u promotivnim aktivnostima

Izvor: K1info

27/07/2023 > 07:00

podeli vest:

DUGO IŠČEKIVANA premijera "Dine" Denisa Vilneva mogla bi da bude POMERENA zbog štrajka u Holivudu
Foto: Youtube PrintScreen/Warner Bros. Pictures


Po prvi put za 60 godina u Holivudu istovremeno štrajkuju članovi Udruženja američkih pisaca (WGA) i Udruženja filmskih glumaca (SAG), tražeći promene u kompletnoj industriji u eri striminga, kao i zbog sve veće upotrebe veštačke inteligencije.

I dok štrajkovi konkretno ne sprečavaju premijere filmova, to bi ipak mogao da bude jedan od efekata pošto glumci i pisci izbegavaju da promovišu svoj rad tokom štrajka.

Kako navodi Variety, film koji bi zbog ovoga mogao da bude pomeren za sledeću godinu je "Dune: Part Two", dugo iščekivani nastavak adaptacije Frenka Herberta u režiji Denisa Vilneva. Inače, premijera filma zakazana je za 3. novembar.

U tekstu se navodi da Warner Bros. razmatra da pomeri premijeru filma za 2024. godinu. Ovo zavisi od dogovora Warnera i koproducenata Legendary Entertainmenta. Jedan od izvora navodi da će izdanja Warnera biti objavljivana po planu, ali priznaju i da bi štrajk na to mogao da ima uticaj.

Samtra se da bi broj glumačkih zvezda u filmu - koji je veći nego u prvom delu jer pored Zendaje, Timotija Šalamea, Rebeke Ferguson, Džoša Brolina, Stelana Skarsgarda, Šarlote Rempling i Havijera Brdema igraju i Ostin Batler, Florens Pju i Kristofer Voken - mogao da bude jedan od presudnih faktora u odlaganju premijere ukoliko nijedan od glavnih glumaca ne bude angažovan na promotivnim aktivnostima.

Takođe se navodi da bi ovo moglo da utiče na film "Aquaman And The Lost Kingdom" i mjuzikl "The Color Purple" čije su premijere najavljene pred kraj godine.

Filmskim ljubiteljima ova odlaganja svakako neće prijati ako se ostvare - a to veliko "ako" zavisi od toga koliko će štrajkovi trajati, što je trenutno potpuna nepoznanica.

Ostavite komentar