Kultura > Film/TV

Timoti Šalame o ULOZI Vilija Vonke: Želeo sam da snimim FILM ZA MLAĐU, optimističniju grupu gledalaca

Pored Šalamea, u još jednoj ekranizaciji Roalda Dala igra Hju Grant kao Umpa-Lumpa, a tu su i Olivija Kolman i Rovan Etkinson

Izvor: K1info

12/07/2023 > 16:17

podeli vest:

Timoti Šalame o ULOZI Vilija Vonke: Želeo sam da snimim FILM ZA MLAĐU, optimističniju grupu gledalaca
Foto: Youtube PrintScreen/Warner Bros. Pictures


Warner Bros. je objavio zvanični trejler za film "Wonka", u kojem Timoti Šalame glumi ekcentričnog proizvođača čokolade.

Film u žanru muzičke fantazije prati avanture mladog Vilija Vonke, uključujući i to kako je upoznao Umpa-Lumpu.

Pored Šalamea, u filmu igraju Olivija Kolman, Hju Grant, Kigan-Majkl Ki, Seli Hokins, Rovan Etkinson, Džim Karter i drugi.

Film je režirao Pol King (Paddington), po scenariju koji je napisao sa Sajmanom Farnabijem, zasnovan na knjizi Roalda Dala.

Vili Vonka je debitovao u Dalovom dečijem romanu iz 1964. "Čarli i fabrika čokolade", u kojem siromašni dečak Čarli Baket osvaja zlatnu kartu za obilazak Vonkine čuvene fabrike.

Filmske adaptacije uključuju "Willy Wonka and the Chocolate Factory" iz 1971. sa Džinom Vajdlerom u ulozi Vonke i film Tima Bartona iz 2005. sa Džonijem Depom u legendarnoj ulozi.

Šalame je ranije ove godine rekao za magazin Vogue da ga je privukla uloga Vilija Vonke jer je želeo da snimi film za mlađu, optimističniju grupu gledalaca.

- Radovalo me je što ću raditi na nečemu za neciničnu mladu publiku. U vremenu i klimi intezivne političke retorike, kada stalno imate toliko loših vesti, nadamo se da će ovo biti parče čokolade - izjavio je Šalame.

"Wonka" stiže u bioskope 15. decembra.

Ostavite komentar