Kultura > Film/TV

Željko Dimić dobio GLAVNU ULOGU u američkoj seriji "Lust" koja se SNIMA ovog leta

Serija će imati 37 epizoda, a Dimić će igrati fiktivnog junaka Majkla Malonea, profesora komparativne književnosti iz Njujorka

Izvor: K1info/Tanjug

12/06/2023 > 13:54

podeli vest:

Željko Dimić dobio GLAVNU ULOGU u američkoj seriji "Lust" koja se SNIMA ovog leta
Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić


Istaknuti glumac Željko Dimić ili Džek Dimić (Jack Dimich), koji živi i radi u Njujorku, igraće glavnu ulogu u predstojećoj televizijskoj seriji "Lust" američke produkcije, otkrio je ovaj dramski umetnik specijalno za Tanjug.

Najnovija serija, čije će snimanje krenuti tokom ovog leta, imaće za početak 37 epizoda, a Dimić će igrati fiktivnog junaka Majkla Malonea, profesora komparativne književnosti iz Njujorka.

Snimanje će biti realizovano širom Evrope i Balkana, kako je navedeno iz produkcije.

- Naravno, to je gotova stvar, odnosno već sam potpisao ugovor za TV seriju "Lust". Krećemo sa pripremama za nekoliko dana, a sa snimanjem za dve nedelje. Planirano je da snimamo celo leto - istakao je Dimić za Tanjug.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jack Dimich (@jackdimich)

Glumac rođen u Kozarskoj Dubici (Bosna i Hercegovina), diplomirao je na čuvenom Li Strazberg institutu za film i teatar u Njujorku, gde su svoje talente usavršavali Robert De Niro, Dastin Hofman, Al Paćino, Marlon Brando.

- Biće naporno, jer sam dobio baš vodeću, glavnu ulogu u 37 epizoda, ali su serija, kao i moja uloga, odlično napisani - naglasio je Dimić za Tanjug i otkrio da uskoro dolazi u Beograd iz Njujorka u kome živi više od dve decenije.

Željko Dimić je Tanjugu rekao da su mu prijala snimanja domaćih TV serija u poslednje vreme, tako da je veoma zadovoljan svojim ulogama koje je ostvario u njima - špijunski istorijski triler "Vera" Nedeljka Kovačića (prvo je bio dugometražni film), paranormalna drama "Beležnica profesora Miškovića" (druga sezona) Miroslava Lekića, "Kalkanski krugovi" (druga sezona) Gordana Matića i Milana Karadžića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jack Dimich (@jackdimich)

Takođe, u eri hiper produkcije srpskog igranog programa, Dimić je bio istaknut kao gostujući glumac u serijama - "Dinastija", "Klan", "Urgentni centar", "12 reči", "Državni službenik", "Vojna akademija" (peta i finalna sezona), američko-srpskoj SF seriji "Predstraža" (The Outpost), fakcionom trileru "Ključ".

Ranijih godina je manje snimao kod nas, osim uloga u filmovima "Turneja" Gorana Markovića i "Travelator" Dušana Milića.

Posle navedenih projekata, Dimić vredno radi na velikom ratnom filmu "Zlatni rez 42" Lordana Zafranovića, gde su mu partneri Predrag Miki Manojlović, Irfan Mensur, i drugi.

Od domaćih filmova, godinama se odlaže nastavak apokaliptične priče "Volja sinovljeva" (Žarko Laušević, Sergej Trifunović, Svetozar Cvetković, Marta Bjelica, Igor i Petar Benčina), koju će Dimić nastaviti do kraja godine, kao i "Kofer", gde igra sa Franom Lasićem.

Podsetimo, u veoma produktivnoj filmografiji i projekata za mali ekran, Dimić se istakao u ulozi Nikole Tesle za dokumentarni film i TV seriju "Teslin narod" (2018) Željka Mirkovića, koji mu je otvorio mnoga vrata za dalje uspehe.

Tako je kroz karijeru koja traje duže od 20 godina ostvario uloge u mnogim popularnim američkim serijama: "Red i zakon" (Law & Order), "Mesto zločina" (CSI), "Burn Notice", "Castle", "Crna lista" (The Blacklist), "Chuck”, "Elementary", "Sleeper Cell", "Undercovers", "Plava krv" (Blue Bloods), "Limitless", "Startup", "Hawaii Five-O".

Ostavite komentar