Kultura > Film/TV

Vreme je za OKRŠAJ SA DEMONIMA: Rasel Krou u ulozi PAPINOG EGZORCISTE

Film "The Pope's Exorcist" zasniva se na stvarnom liku dugogodišnjeg glavnog egzorciste Vatikana

Izvor: K1info

23/02/2023 > 20:52

podeli vest:

Vreme je za OKRŠAJ SA DEMONIMA: Rasel Krou u ulozi PAPINOG EGZORCISTE
Foto: Youtube PrintScreen/Sony Pictures Entertainment


Rasel Krou ponovo se obreo u Rimu, ali za razliku od filma "Gladiator" gde se borio u Koloseumu, u najnovijem ostvarenju "The Pope's Exorcist" ima sasvim drugačiju ulogu - on je otac Gabrijele Amort, koji je dugo bio na poziciji papinog glavnog egzorciste.

Ako ime ovog egzorciste zvuči poznato, to je zbog toga što je Gabrijele Amort bio tema dokumentarca Vilijama Fridkina "The Devil And Father Amorth". Sveštenik je delovao kao vodeći egzorcista Vatikana, a tokom života izveo je brojna isterivanja nečastivog i njegovih slugu (preminuo je 2016. u 91. godini).

Amort je napisao memoare "Exorcist Tells His Story" i "An Exorcist: More Stories", detaljno opisavši svoja iskustva u borbi protiv Satane i demona koji su opsedali ljude.

"The Pope's Exorcist" predstavlja povratak reditelja Džulijusa Ejverija, koji je 2018. režirao zombi horor "Overlord", a ovde će ukrstiti oca Amorta sa natprirodnim užasom koji opseda dečaka.

Biće to jedan od sukoba egzorcista i iskonskog zla na velikom platnu ove godine - "The Pope's Exorcist" stiže u bioskope 14. aprila, dok je drugi nastavak kultnog ostvarenja "The Exorcist" iz 1973. Reditelj Dejvid Gordon Grin prihvatio se ovog projekta po okončanju Halloween trilogije ("Halloween"-"Halloween Kills"-"Halloween Ends"), ali film ne treba očekivati pre upravo pomenutog praznika.

 

Ostavite komentar