Kultura > Film/TV

Pedro Paskal na mukama: U OKLOPU Mandalorijana praktično NE VIDI ni prst pred nosom

Prepoznatljiva kaciga proslavila je lik lovca na ucene Bobe Feta, ali je prozor na viziru pored svih modifikacija kostima ostao nepraktičan

Izvor: K1info

14/02/2023 > 08:14

podeli vest:

Pedro Paskal na mukama: U OKLOPU Mandalorijana praktično NE VIDI ni prst pred nosom
Foto: Youtube PrintScreen/The Mandalorian Season 3 Final Trailer Disney+ (2023/Screen Culture


Postoji razlog zašto je Mandalorijanov oklop postao tako bitna stvar u univerzumu Ratova zvezda: najprostije rečeno - izgleda predobro. Ta prepoznatljiva kaciga i poprsje učinili su Bobu Feta instant hitom među obožavaocima - a Din Đarin je pokupio tu magiju u seriji "The Mandalorian". Ali dok Mando izgleda fenomenalno spolja, realnost boravka u kostimu je sasvim drugačija.

- To je kao da ste od glave do pete navukli rukavicu sa tegovima - kaže Pedro Paskal o tome kako je biti u odeći Dina Đarina.

Koliko god da je teško njegovim neprijateljima da ga vide kroz kacigu, jednako je teško gledati iz nje.

- Ironično je što ne možete videti nikakav izraz lica jer vas tako potpuno uvodi u taj svet, momentalno čineći lik stvarnim - ali iz njega ne možete da vidite baš ništa - kaže Paskal.

Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Pedro Paskal na premijeri serije "The Last of Us"

Tokom prve i druge sezone, "The Book Of Boba Fett", a sada i u trećoj sezoni, Mandov oklop prošao je kroz sve vrste nadogradnji - a kostim se takođe poboljšao za to vreme. Ali nešto se ne može zaobići: prozor na viziru ostaje nepraktičan koliko i loš.

- Nastavili su da ga usavršavaju i čine udobnijim, ali to je kao da ste slepi - primećuje Paskal. - Vaš dah potpuno zamagljuje uski prorez kroz koji možete da gledate. Nemate periferni vid. Ako naiđem na rupu, sigurno ću upasti u nju.

Međutim, sa druge strane, to je idealan način da se kanališe moć i misterija jednog od najomiljenijih heroja iz Ratova zvezda.

- Kada ste u njemu, odmah se osećate moćnim, sigurnim, opasnim i zaštitnički nastrojenim - kaže Paskal.

Gledaoci će se sasvim sigurno složiti sa ovim, samo ga treba držati podalje od rupa.

 

Ostavite komentar