Kultura > Film/TV

Stiže film o životu MAJKLA DŽEKSONA najteža odluka - ODABRATI GLUMCA

Biopik "Michael" proizvešće kuća Lionsgate, ali nije precizirano ko bi mogao da igra kontroverznu muzičku ikonu

Izvor: K1info/Tanjug

20/01/2023 > 10:18

podeli vest:

Stiže film o životu MAJKLA DŽEKSONA najteža odluka - ODABRATI GLUMCA
Foto: Youtube PrintScreen/Hollywood Daily


Reditelj Entoan Fukua snimaće biografski film "Michael" o čuvenom pop pevaču Majklu Džeksonu (1958-2009), objavljeno je u filmskom časopisu Hollywood Reporter.

"Po meni nema umetnika sa snagom, harizmom i čistim muzičkim genijem kao što je Džekson. Gledanje njegovog rada uticalo je da pravim video spotove. Njegova muzika i te slike su deo mog životnog pogleda, a prilika da kažem njegovu priču na platnu, uz njegovu muziku, neodoljiva je", izjavio je Fukua.

Reditelj "Dana obuke" (2001) i "Pravednika" (2016) podsetio je da su njegovi prvi radovi bili video spotovi, kao i da i dalje oseća da je spajanja filma i muzike duboki deo onoga što jeste.

"Michael" će proizvesti kuća Lionsgate, po scenariju Džona Logana poznatog po "Gladijatoru" i "Avijatoru", a producenti su Grejem King, koji je radio film o pevaču Frediju Merkjuriju "Boemska rapsodija", kao i Džon Branka i Džon Mekejn, koizvršioci Dženksonove zaostavštine.

Nije precizirano ko bi mogao da igra Džeksona, poznatog između ostalog i po izbeljivanju svoje kože.

Ponikavši u muzikalnoj afroameričkoj porodici, Džekson je kao dečak stekao slavu u porodičnom sastavu Jackson Five, a potom se otisnuo na jednu od najuspešnijih samostalnih pevačkih karijera u svetu.

Snimio je najprodavaniji album svih vremena "Thriller" (1982), koji je do danas prodat u preko 70 miliona primeraka, zahvaljujući čak sedam singlova među kojima su "Billy Jean" i "Beat It".

Džekson je i kasnije nizao svetske uspehe sa hitovima "Bad", "I Just Can't Stop Loving You", "Black or White" ili "Remember the Time", ali mu je karijera donekle posustala posle više optužbi za seksualno uznemiravanje dece, iako ga je sud oslobodio krivice.

Iznenada je preminuo usled srčanog udara tokom priprema za povratničku turneju 2009. godine.

"Prema Lionsgateu, film će se pozabaviti svim aspektima Džeksonovog života, iako je nejasno koliko će se baviti brojnim kontroverzama u vezi sa pokojnom muzičkom ikonom, s obzirom da se snima u saradnji sa njegovom zaostavštinom, koja ga je branila od optužbi sa seksualno zlostavljanje dece", piše Hollywood Reporter.

Časopis je podsetio da su se u žižu javnosti optužbe protiv Džeksona vratile zahvaljujući dokumentarcu "Leaving Neverland" (2019).

 

Ostavite komentar