Kultura > Film/TV

PREMIJERA filma "Oluja" u PUNOJ MTS dvorani

Film je nastao prema ideji Omega produkcije iz Beograda, koja je projekat realizovala u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija

Izvor: K1info/Tanjug

17/01/2023 > 23:23

podeli vest:

PREMIJERA filma "Oluja" u PUNOJ MTS dvorani
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Film "Oluja" reditelja i scenariste Miloša Radunovića večeras je premijerno prikazan u ispunjenoj velikoj dvorani MTS dvorane u Beogradu.

Premijeri je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić sa članovima Vlade Srbije.

Od ministara bili su prisutni Goran Vesić, Maja Gojković, Darija Kisić, Danica Grujičić i drugi, kao i izaslanica predsednika Srbije Suzana Paunović.

Karte za ovaj potresni ratni spektakl u MTS dvorani odavno su rasprodate, a crvenim tepihom prošetala je glumačka i autorska ekipa Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marko Baćović, Novak Bilbija, Ljubiša Milišić, Marija Pikić, Jelena Čović, Milica Stanković, Ivan Vujić, Jakov Jevtović i drugi.

Ovo je prvi domaći film koji govori o progonu Srba iz Hrvatske te 1995. godine, potresna priča o egzodusu 200.000 Srba sa svojih vekovnih ognjišta.

Drama o ratu i dobrim i lošim ljudima u njemu, ispričana iz ugla običnog čoveka, koga maestralno glumi Jovo Maksić u ulozi Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kom je odrastao, sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče prepliću.

U želji da spreči dalje napade na selo, gde je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu s ciljem da uništi neprijateljsko gnezdo odakle se napada selo. U toj bici za opstanak naši junaci vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka matici, ka Srbiji.

Film je nastao prema ideji Omega produkcije iz Beograda, koja je projekat realizovala u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija.

 

 

 

Ostavite komentar