Kultura > Art

THANK YOU... NEXT! - samostalna IZLOŽBA SLIKA Nikole Dimitrovića u KC GRAD

Svi koji žele da posete izložbu imaće priliku do 29. decembra

Izvor: K1info

20/12/2022 > 17:47

podeli vest:

THANK YOU... NEXT! - samostalna IZLOŽBA SLIKA Nikole Dimitrovića u KC GRAD
Foto: KC Grad Promo


U utorak, 20. decembra u 20:00 časova u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba slika Nikole Dimitrovića .

Izložba nosi naziv “THANK YOU... NEXT!” i zatvara izlagačku sezonu Gradske galerije za 2022. godinu. 

- Često sam sam provodio dane i noći do jutra surfujući na Chatrouletteu, besumučno pritiskajući taster "next" koji te automatski prebaci na sledeću random osobu iz sveta - kaže umetnik Nikola Dimitrović i dodaje:

- Chatroulette je veb lokacija za ćaskanje na mreži koja slučajne korisnike uparuje za razgovore zasnovane na veb kameri. U bilo kom trenutku, bilo koji korisnik može napustiti trenutno ćaskanje pokretanjem druge slučajne veze. Od silne želje da ovekovečim ovo iskustvo, u početku sam molio partnere da mi poziraju, da bih kasnije prešao na printscreen opciju koja mi je omogućila da uhvatim neponovljive momente sagovornika u akciji ili trenutku u kom su ispoljavali određenu emociju koju sam želeo da zabeležim.

Nikola Dimitrović (Beograd, 1990) završio je master studije na Katedri za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu 2019. godine u klasi prof Vesne Knežević.

Do sada je realizovao četiri samostalne izložbe od kojih izdvaja: "Niti sećanja", (Galerija Atrijum, Biblioteka grada Beograda, 2021), "Sudar svetova", (Galerija Izlozi FLU, Beograd, 2021) i učestvovao na više od 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu od kojih se ističu sledeće: "(NE)Sporazum" (Muzej savremene umjetnosti, Sarajevo, BiH 2021), Prvo bijenale crteža (HDLU Istre, Pula, Hrvatska 2021), Trijenale crteža i male plastike (Kuća Legata, Beograd 2021), Minijature Sirmijuma – prva međunarodna izložba (Muzej Srema, Sremska Mitrovica 2021), "Letnja treperenja" (Galerija Novembar, Beograd 2021), "Kamen u umetnosti i arhitekturi" (Galerija RTS, Beograd 2019.), "Paleta mladih" (Kulturni centar, Vrbas 2019.), Bijenale studentskog crteža Srbije (Dom kulture studentski grad, Beograd 2019), MASTERPIECES (U10, Beograd 2019), "InterAKCIJA" (Dom omladine, Beograd 2018), "Kunst im dialog" (Rathaus, Landshut, Nemačka 2018) i Kolektivni Identitet (Galerija Štab, Beograd 2017).

Foto: KC Grad Promo

 

Pored navedenih, bio je redovni izlagač na analima poput Izložbe crteža i skulptura malog formata u Domu Omladine, Intervencija u Kulturnom centru Magacin i FESTUM-u u Studenstkom kulturnom centru.

Posle dugogodišnje izlagačke prakse Nikola je svoje umetničko iskustvo obogatio ulogom kustosa u inicijativi autorskog projekta Trilogy: Time, Space, Identity koja se odvijala u tri etape (Oktobar, Novembar, Decembar 2019.) u Kulturnom centru Magacin u Beogradu.

Njegovi radovi se nalaze u muzejskim i privatnim kolekcijama. Aktivan je na domaćoj i regionalnoj umetničkoj sceni. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Izložba će biti otvorena do 29. decembra svakog dana od 16:00 do 21:00 časa.

 

Ostavite komentar