Kultura > Art

"Sazvučja i veze" - IZLOŽBA Đurđe Sivački od 11. aprila u LIKOVNOJ GALERIJI Kolarca

Izložba će biti otvorena za posetioce do 6. maja

Izvor: K1info

09/04/2023 > 09:30

podeli vest:

"Sazvučja i veze" - IZLOŽBA Đurđe Sivački od 11. aprila u LIKOVNOJ GALERIJI Kolarca
Foto: press promo


U Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine u utorak, 11. aprila u 19:00 časova biće otvorena izložba "Sazvučja i veze" Đurđe Sivački.

- Umetnica nudi svoje intimne kružoke da nama i sebi pojasni svoj unutarnji svet i njegove stimulativne mehanizme. Uvodi nas u svoj dom emocija, senzacija, osećajnosti kako bi nam bilo lakše da doživimo i uživimo u njeno kao da je naše, da smo dobrodošli. Ako je apstrakcija slikarstvo u službi samog slikarstava, likovnosti i likovnih potencijala, onda je ovo slikarstvo intimističko, koje ne iziskuje figuru da ga osveži oplemeni, ispriča priču figure, već sve ono što je potisnuto ili istisnuto iz nje. 

Nakon pomnog podslikavanja i islikavanja slike, Đurđa tačkanjem nanosi transparentni završni sloj. Nakon razigranih slojeva boje i promišljenih formi, ona pristupa repetitivnoj radnji koja njoj samoj daje smiraj, razrešenje, otkrovenje a slici intenzivniju dinamiku i ritmiku. Kroz nijansiranje sopstvene sentimentalnosti i likovne senzualnosti, a zatim i meditativnih ponavljanja, slikarstvo biva tkanje duhovnosti, emotivnosti i likovnosti – kazala je o izložbi Mira Vujović, istoričar umetnosti.

Izložba će biti otvorena do 6. maja radnim danima od 10:00 do 20:00, subotom od 10:00 do 16:00 časova.

Foto: press promo

 

Đurđa Sivački rođena je 1983. u Beogradu. Završila je osnovne i master studije na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Osnovne i master studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Gordana Nikolića. Doktorala je na istom fakultetu. Asistent je na Fakultetu likovnih umetnosti od 2017. a docent od 2022. godine. Član ULUS-a.

 

Ostavite komentar