Kultura > Art

S ONE STRANE NEVIDLJIVOG - izložba Jelene Vučić u Galeriji DOB

Izložba će da bude otvorena za posetioce od 31. januara do 12. februara

Izvor: K1info

26/01/2023 > 11:15

podeli vest:

S ONE STRANE NEVIDLJIVOG - izložba Jelene Vučić u Galeriji DOB
Foto: press promo


Izložba Jlene Vučić biće otvorena u utorak, 31. Januara u 19:00 časova u Galeriji Doma omladine Beograda.

Umetnica izložbom pod nazivom “S one strane nevidljivog” nastoji da izložbeni prostor označi kao materični organ. Unutar galerijskog prostora otkriva se čitav jedan novi svet zatamnjen, opskuran i dramatičan u odnosu na spoljašnjost.

Crteži endometrijumskog tkiva oživljavaju zidove pulsirajući čitavom njegovom dužinom. Zatvoren i zaštićen od spoljašnjih uticaja, podseća nas na prvorodni prostor materice.

Kao što je trudno telo u stalnoj razmeni između majke i deteta, ne samo telesno, nego i duhovno, tako isto možemo shvatiti i galerijski prostor koji je u stalnoj razmeni između publike i ideja, izloženih dela koja se u njemu nalaze – iskustvo duhovnog i intelektualnog karaktera.

Foto: press promo

Uroboros

Jelena Vučić (1994, Banja Luka) diplomirala je na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci 2017. godine, smer- slikarstvo. Master studije završila je na istoimenom fakultetu.

Bavi se istraživanjem i izražavanjem putem: video umetnosti, performansa, slikarstva, animacije i instalacije. Dobitnica je više nagrada.

 

 

 

Ostavite komentar