FunBox > Misterije

UKLETI FILMOVI: Događaji sa snimanja GLUMCIMA promenili ŽIVOT

Šta se zaista dešavalo na setovima i dan dan je misterija

Autor: K1info/teen385.dnevnik.hr

19/11/2022 > 20:23

podeli vest:

UKLETI FILMOVI: Događaji sa snimanja GLUMCIMA promenili ŽIVOT
Foto: Youtube PrintScreen


Gluma nije nimalo lak posao, naročito kada uzmemo u obzir da glumci moraju za pojedine uloge oslabiti, ili se ugojiti, menjati lični opis itd. A još kada na to dodamo da se moraju u potpunosti uživeti u ulogu, a u pitanju je horor, strava i užas, to je zaista veliko mučenje.

Nismo znali da su se tokom snimanja pojedinih filmova dešavale i neke neobjašnjne stvari, koje su pojedinim glumcima iz korena promenili živote, a neki su ih na žalost i izgubili.

Evo koji glumaci posle snimanja pojedinih uloga više nikad nisu bili isti, a događaji sa snimanja i dan danas su misterija.

1. JoBeth Williams u filmu "Poltergeitst"

Glumica je u kultunom filmu tumačila ulogu majke Diane Freeling. Upravo je ta uloga obeležila njen život i glumačku karijeru.

Kako bi uštedili, scenaristi i režiseri koristili su kosture pokojnika, jer je to bilo puno jeftinije od lažnih. JoBeth nije ni znala kod scena snimanja najstrašnijih kadrova čime je okružena, jer je naivno verovala kako su rekviziti lažni. Mnogi veruju kako je takva odluka bacila prokletstvo na film i ljude koji su učestvovali u njemu, jer su oskvrnuli kosti mrtvih ljudi.

Tokom snimanja događale su se neke paranormalne aktivnosti, a posle prikazivanja filma, JoBeth je jedina koju nije zahvatilo prokletstvo horora. Iako emotivno izmučena, ipak je ostala živa, dok je njeno četvoro kolega preminulo pod vrlo čudnim i nesrećnim okolnostima.

2. Marilyn Burns u filmu "Teksaški masakr motornom testerom"

Maryilin je dobila ulogu Sally Hardesty, lik koji je jedini preživio napad glavnog negativca, a posle filma, čak su je proglasili kraljicom vrisaka. Kako i ne bi, kad su joj u jednoj sceni stvarno presekli prst. Krv u filmu nije bila lažna, nego njena.

Velika vrućina i vlaga koje su vladale na setu, glumci koji se nisu smeli presvlačiti niti okupati, kako bi što uverljivije izneli svoje uloge, doveli su Marylin do sloma. O mentalnoj i fizičkoj torturi koju je preživela na sminanju, govorila je kasnije, uz objašnjenje kako je osećala pravo olakšanje kad je snimanje konačno završilo.

3. Linda Blair u filmu "Egzorcist"

Ta je uloga, tada 14-godišnjoj Lindi, donela Zlatni globus i nominaciju za Oskara. A da li to sve bilo vredno njenog psihičkog i fizičkog zdravlja? Linda je na snimanju filma povredila leđa i podvrgla telo različitim fizičkim naporima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bert (@filmql)

Po izlasku filma, devojčica je počela dobijatii gomile pretnji smrću. Godinama se nosila s optužbama da je svojom ulogom veličala i slavila sotonu. Količina pritiska za Blair je bila prevelika, a članovi glumačke ekipe verovali su da je set proklet, jer je devet osoba umrlo za vreme snimanja filma.

4. Brandon Lee u filmu "Vrana"

Brandon je preminuo u martu 1993. godine na setu filma. Snimanja su za njega bila jako iscrpljujuća, jer je za potrebe uloge oslabio 20 kilograma. Kada je trebalo snimiti scenu filma u kojoj umire, Brandon je umesto gumenih, primio smrtonosne metke iz pištolja. Ne zaboravimo da je uragan dignuo u vazduh čitav filmski set, a da je jednog člana filmske ekipe udarila struja. Sve su to bile i više nego čudnih okolnosti.

5. Vera Farmiga u filmu "Prizivanje zla"

Tokom snimanja filma “Prizivanje zla” glavna glumica je patila od nesanice. Budila se svako jutro između 3 i 4 sata, što je poznavateljima paranormalnog poznato kao “veštičji sat”.

 

Ostavite komentar