FunBox > Misterije

Margaret Dikson je OSUĐENA za čedomorstvo i OBEŠENA, ali je onda SUDBINA umešala prste

Ona je ostavila telo novorođenčeta na obali reke Tvid, ali je ostalo nejasno da li je beba rođena mrtva ili je umrla ubrzo nakon porođaja

Izvor: K1info

19/05/2023 > 20:01

podeli vest:

Margaret Dikson je OSUĐENA za čedomorstvo i OBEŠENA, ali je onda SUDBINA umešala prste
Foto: Youtube PrintScreen/TheUntoldPast


Margaret Megi Dikson je živela od 1702. do 1765. godine. Bila je ribareva supruga za koju se pročulo zbog navodnog ubistva svoje tek rođene bebe. Međutim, ona je preživela egzekuciju vešanjem i živela je još 40 godina.

Dikson je rođena u Maselburgu oko 1702. godine gde je i odrasla, a kasnije se udala za ribara koji ju je ubrzo ostavio.

Godine 1723. Megi je našla posao u gostionici u Kelsu, da bi potom zatrudnela sa jednim od sinova vlasnika, što je bila česta pojava u to vreme. Da ne bi ostala bez posla, skrivala je trudnoću i porodila se u tajnosti.

Nejasno je da li je beba rođena mrtva ili je umrla ubrzo nakon porođaja, kao i uzrok smrti ukoliko je preživela rođenje.

U svakom slučaju, Megi je ostavila telo bebe na obali reke Tvid. Međutim, posmrtni ostaci pronađeni su istog dana.

Istraga je naposletku dovela policiju do Margaret Dikson, koja je prilikom ispitivanja priznala da je beba njena, ali je tvrdila da je već bila mrtva i da je njen jedini zločin bio što je na taj način pokušala da se reši tela.

Suđenje je održano u Edinburgu i, iako su dokazi bili slabi, proglašena je krivom i osuđena na smrt vešanjem.

Margaret Dikson je obešena 2. septembra 1724. i ostavljena da visi 30 minuta. Potom je telo spušteno i smešteno u kovčeg na kolicima kako bi bilo sahranjeno nekoliko milja dalje. Ali u jednom trenutku vozač se zaustavio da predahne i učinilo mu se da je čuo zvukove koji dopiru iz mrtvačkog sanduka.

Bio je u pravu - Margaret Dikson je bila živa i pokušavala je da izađe.

Pošto je presuda izvršena, po zakonu nisu mogli da je sprovedu po drugi put i ona je živela još 40 godina.

Niko sa sigurnošću nije mogao da kaže kako je Margaret preživela vešanje, ali šta god da je bio razlog priča o ovom slučaju se pamti i po pabu Megi Dikson, koji se nalazi preko puta mesta pogubljena u Edinburškom Grasmarketu.

 

Ostavite komentar