FunBox > Lajk

3D ANIMACIJOM dočarali DUBINU Atlantika na kojoj se nalazi TITANIK

Video iz septembra 2021. postao je aktuelan zbog nestanka podmornice "Titan" i za kratko vreme na Twitteru je pogledan 1.8 miliona puta

Izvor: K1info/index.hr

22/06/2023 > 11:28

podeli vest:

3D ANIMACIJOM dočarali DUBINU Atlantika na kojoj se nalazi TITANIK
Foto: Twitter Printscreen/100 News


Danima svi svetski mediji i društvene mreže bruje o nestaloj podmornici i petorici putnika koji su poželeli da vide olupinu Titanika.

Najčuveniji brod već 111 godina leži na dnu Atlantika, u mrklom mraku na dubini od 3800 metara ispod površine.

Ali, da li možete da zamislite kolika je zaista to dubina?

Čini se da dobar deo ekipe na internetu ne može. U našoj percepciji 100 metara i 3800 metara ispod površine vode zvuče jednako jezivo, a zbog toga se Twitterom masovno deli video u kojem je prikazana dubina Atlantika uz pomoć prikaza nekih od najpoznatijih građevina na svetu, poput Ajfelovog tornja i Burdž Kalife.

Kako bi što bolje predočili dubinu od 3800 metara ispod površine, španski animatori iz kompanije MetaBallStudios ubacili su i prosečne dubine poznatih svetskih mora i jezera.

Dok gledate animaciju, prosečna dubina Azovskog ili Žutog mora, na primer, deluje kao plitak potok naspram dubine Atlantika na kojoj leži Titanik.

Kako video odmiče, prizori su sve strašniji, iako se radi o animaciji. Prikaz Kipa slobode koji je visok 93 metra s postoljem izgleda kao minijaturna figurica ako se postavi na mesto olupine Titanika.

Autor animacije, pak, nije stao na dubini Atlantika, nego je prikazao i tačke na Zemlji koje su na još većoj dubini.

Ostavite komentar