FunBox > Lajk

Japanci se u SUZAMA RASTAJU od pande Sjang Sjang, ULAZNICE za zoo vrt deljene PUTEM LUTRIJE

Interesovanje za rastanak sa pandom je iskazalo mnogo ljudi, a broj zainteresovanih bio je 70 puta veći od broja ulaznica

Izvor: K1info/Tanjug

20/02/2023 > 10:35

podeli vest:

Japanci se u SUZAMA RASTAJU od pande Sjang Sjang, ULAZNICE za zoo vrt deljene PUTEM LUTRIJE
Foto: Tanjug/Masanori Takei/Kyodo News via AP


Posetioci zoološkog vrta Ueno u Tokiju okupili su se juče da bi se poslednji put pozdravili sa voljenom ženkom džinovske pande Sjang Sjang koja će u utorak biti vraćena Kini.

Rastanak sa pandom je protekao uz mnogo emocija, a neki posetoci su briznuli u plač, prenosi agencija Kyodo.

- Ne znam da li mogu da živim bez Sjang Sjang - izjavila je  Keiko Nakamura (59), koja je od novembra skoro svakog dana dolazila da vidi pandu zbog koje se preselila u Tokio.

Zoološki vrt Ueno je ranije odredio da samo 2.600 ljudi dnevno može da vidi džinovsku pandu, a ulaznice su zbog ogromnog interesovanja deljene putem lutrije.

Foto: Tanjug/Kyodo News via AP

Posetioci zoološkog vrta Ueno u Tokiju

Interesovanje za rastanak sa pandom je iskazalo mnogo ljudi, a broj zainteresovanih je bio 70 puta veći od broja ulaznica.

Zvaničnik zoološkog vrta Naoja Ohaši izjavio je da je Sjang Sjang danas "bila življa nego obično" i spekulisao da je "panda možda znala da je to njen poslednji dan i da je zato dala publici sve od sebe".

Sjang Sjang se rodila u zoološkom vrtu Ueno u junu 2017. godine, a njeni roditelji, mužjak Ri Ri i ženka Šin Šin su pande koje su bile pozajmljene iz Kine.

Foto: Tanjug/Masanori Takei/Kyodo News via AP

Panda Sjang Sjang

Zbog toga i Sjang Sjang pripada kineskoj državi.

Ona će biti prebačena u istraživački centar za razmnožavanje velikih pandi u kineskoj provinciji Sečuan, gde će uskoro započeti potraga za odgovarajućim mužjakom.

 

Ostavite komentar