FunBox > Lajk

Policijski PAS "pod istragom", Facebook objava digla sve na NOGE

Policijska uprava Vajandota (WPD) u Mičigenu podelila je na Facebooku policijsku fotografiju Ajsa pošto je osumnjičen za krađu

Izvor: K1info

26/01/2023 > 12:52

podeli vest:

Policijski PAS "pod istragom", Facebook objava digla sve na NOGE
Foto: Youtube PrintScreen/TODAY


Kako se navodi u postu na Facebooku, policajac Barvig bio je usred ručka kada je pozvan na asistenciju u pritvorskoj jedinici.

Po povratku, Barvig je ustanovio da je njegov ručak nestao, a Ajs je viđen kako napušta sobu za odmor oblizujući se, stoji u objavi WPD-a koja je podeljena na Facebooku više od 11.000 puta.

Pretpostavljeni krivac, Ajs, stekao je simpatije kada se njegova priča proširila preko društvenih mreža.

- Reakcija na Facebook objavu bila je sjajna. Odmah je usledila odbrana Ajsa i pozivi da se optužbe odbace  - rekao je šef Brajan Zalevski. 

Odeljenje je 18. januara ažuriralo objavu, napisavši da im se "preti masovnim protestima" ukoliko nastave sa istragom i optužbama na račun Ajsa.

- Takođe celokupna javnost jednostavno ne veruje da je on kriv - napisano je u WPD saopštenju ispod Ajsove fotografije i poslužavnika sa sendvičima.

- S obzirom na navedeno, policajac Ajs neće se suočiti ni sa kakvim internim disciplinskim ili krivičnim prijavama.

Detektiv narednik Kenet Groat je Ajsov partner. Groat i Ajs zajedno rade više od 10 godina, otkako je Ajs imao šest meseci.

- Iako je Ajsova brada malo posedela i više ne ide u patrolu svaki dan, on je i dalje deo našeg odeljenja - rekao je Zalevski.

- Ajs je izuzetno dobro obučen i još uvek ima svoje K-9 sertifikate. On je pomagao desetinama agencija za sprovođenje zakona tokom svoje decenije rada. Bio je jedan od najtraženijih K-9 policajaca prilikom pronalaženja droge, pretresa vozila i praćenja osumnjičenih - dodao je on. 

Zalevski je rekao da je Ajs "veoma dobro socijalizovan policijski pas". Takođe je miran, voli da se mazi i uživa u igri sa svojom loptom.

 

Ostavite komentar