FunBox > Lajk

Ima 10 GODINA, svira OPUŠTENO bluz i džez, ali RAZBIJA kada izvodi fank ili disko

Na mladu basistkinju uticali su vrhunski instrumentalisti kao što su Butsi Kolins, Ričard Bona i legendarni Viktor Vuten

Izvor: K1info

24/01/2023 > 09:59

podeli vest:

Ima 10 GODINA, svira OPUŠTENO bluz i džez, ali RAZBIJA kada izvodi fank ili disko
Foto: Youtube PrintScreen/EllenPlaysBass


Već neko vreme, 10-godišnja Elen Alaverdijan očarava milione gledalaca svojim fenomenalnim, fanki sviranjem basa i zaraznim osmehom. Podučavana od strane svog oca Hovaka, takođe muzičara, njena ljubav prema basu nastala je istraživanjem i eksperimentisanjem, i dolazi kao glavni dobitak posle četiri isprobana instrumenta: klavira, ukulelea, gitare i bubnjeva.

Gledajući kako se ljulja i njiše uz muziku koju izvodi, Elen je očigledno u svom posebnom svetu.

- Ako sviram spori bluz ili džez, često se osećam opušteno, ali u ritmu - objašnjava ona. - Ili, ako sviram fank ili disko, osećam se energično i imam potrebu da se krećem i plešem u ritmu. Ponekad sam tužna dok sviram, u zavisnosti od toga o čemu pesma govori.

Elen je od rođenja bila pod uticajem muzike zahvaljujući svom ocu koji joj je svirao gitaru kada je bila beba. Ostali uticaji su legendarni fank basista Butsi Kolins, kamerunski multiinstrumentalista Ričard Bona i basista i tekstopisac Viktor Vuten - eklektična mešavina koju ne biste očekivali da ćete naći na listi vrhunskih umetnika za desetogodišnjake.

- Volela bih da sviram sa njima jer su to bili ljudi koje sam slušala kada sam počela da sviram bas gitaru - kaže ona. - A takođe zato što poznajem Viktora Vutena još od malih nogu - to su muzičari sa kojima bih volela da džemujem.

Elen ukratko

Starost: Imam 10 godina.

Razred: Trenutno pohađam peti razred.

Kako se osećam u ovom trenutku: Malo sam umorna, ali i nestrpljiva da pogledam omiljenu seriju koja se upravo pojavila.

Sledeći lajv strim: Negde tokom januara.

Sledeći živi nastup: To će biti sa mojim novim bendom koji će svirati sredinom jula.

Pesma koja mi se najviše sviđa: Trenutno nemam omiljenu pesmu, ali postoji mnogo onih koje volim. Neke od njih su "Here Comes the Sun" Bitlsa i "Imagine" Džona Lenona.

Ukoliko bih mogla lično da upoznam jednog muzičara, to bi bio: To bi bio ili Gedi Li (Rush), Butsi Kolins ili Ričard Bona.

 

Ostavite komentar