FunBox > Deus ex machina

Ovo je lista NESALOMIVIH: Koji automobili mogu da pređu NAJVIŠE KILOMETARA?

Stranica iseecars.com analizirala je dva miliona automobila kako bi utvrdila koja vozila imaju potencijal za najduži životni vek na putu

Izvor: K1info/N1

14/09/2023 > 16:52

podeli vest:

Ovo je lista NESALOMIVIH: Koji automobili mogu da pređu NAJVIŠE KILOMETARA?
Foto: Shutterstock


Nedavna studija koju je sprovela stranica iseecars.com analizirala je dva miliona automobila, kamioneta i SUV-ova kako bi utvrdila koja vozila imaju potencijal za najduži životni vek na putevima.

Koja su glavna saznanja:

Dominacija Toyote: Vozila marke Toyota su najbolji izbor za dugotrajne automobile, sa šest od top 10 i 10 od top 20 mesta na listi. Zanimljivo je napomenuti da nijedan od najboljih automobila nije model marke Lexus.

SUV-ovi i kamioneti: Veliki SUV-ovi i kamioneti obično traju najduže, čineći polovinu liste top 20. Ova vozila su generalno velika, teška i izdržljiva.

Foto: iseecars.com

 

Velika trojka

Tri najbolja vozila s najvećim potencijalom za dugotrajnost su:

Toyota Sequoia: 296.509 milja (oko 477.000 kilometara)

Toyota Land Cruiser: 280.236 milja (oko 451.000 kilometara)

Chevrolet Suburban: 265.732 milja (oko 427.000 kilometara)

 

Studija takođe uključuje podatke o nekoliko drugih vozila koja su takođe sposobna za dug život na putevima. Među njima su sedani poput Toyota Prius, Toyota Avalon i Toyota Camry Hybrid, koji nude izuzetnu ekonomičnost goriva.

Takođe je istraženo i trajanje kamioneta i minivanova, pri čemu se Toyota Tundra, Honda Ridgeline i Toyota Tacoma ističu kao top tri kamioneta. Među minivanovima, najdugotrajniji su Toyota Sienna, Honda Odyssey, Dodge Grand Caravan i Kia Sedona.

Važno je napomenuti da ovi podaci ne garantuju da će svako vozilo dostići ove kilometraže, ali sugerišu da imaju potencijal za to ako se redovno održavaju i brinu o njima, napominje Autoweek.

Ostavite komentar