Vesti > Svet

PUTIN ŽALI za 2014: Trebalo je da se RUSIJA i DONBAS ujedine ranije

Četiri oblasti u Ukrajini održale referendume u septembru

Izvor: K1info

25/11/2022 > 19:52

podeli vest:

PUTIN ŽALI za 2014: Trebalo je da se RUSIJA i DONBAS ujedine ranije
Foto: Tanjug/AP


Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je sada jasno da je ujedinjenje Rusije i Donbasa trebalo da se desi mnogo ranije.

Četiri oblasti u Ukrajini održale su u septembru referendum na kojem su odlučile da se priključe Rusiji bez dozvole ukrajinskih vlasti, na čijoj teritoriji se nalaze.

- Što se 2014. tiče, naravno, gledajući unazad, znamo sve sada. Međutim, pošli smo od pretpostavke da bi moglo biti moguće da se dogovore, da će Lugansk i Donjeck moći ponovo, nekako, da se ujedine sa Ukrajinom u okviru Minskog sporazuma. Iskreno smo radili na ovome, ali nismo videli osećanja ljudi, nije bilo moguće shvatiti šta se dešava tamo - rekao je Putin.

On se danas susreo sa majkama vojnika koji se bore u Ukrajini.

- Sada je postalo veoma jasno da je ovo ujedinjenje trebalo da se desi ranije. Možda ne bi bilo toliko civilnih žrtava i ne bi ubijeno toliko dece u bombardovanjima. Na kraju, desilo se ujedinjenje i to je dobro - rekao je Putin.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin danas se susreo sa majkama ruskih vojnika koji se bore u Ukrajini

Putin je istakao i da se Rusija ne bori protiv ukrajinskog naroda, već protiv onih koji ih koriste kao "topovsko meso".

- Ne borimo se protiv Ukrajinaca, već protiv onih sa kojima imamo posla, protiv kojih koji ih snabdevaju svačim i plaćaju ih, koriste ih kao topovsko meso. To nije preterivanje. Ne cene nimalo ljudski život - rekao je Putin.

 

 

 

 

Ostavite komentar