Vesti > Svet

Za BOLJE i nije: BAJDEN pomilovao dve ĆURKE pred Dan zahvalnosti

Čokolada i Čip neće biti posluženi na tradicionalnoj trpezi

Izvor: K1info/Tanjug

21/11/2022 > 22:40

podeli vest:

Za BOLJE i nije: BAJDEN pomilovao dve ĆURKE pred Dan zahvalnosti
Foto: Tanjug/AP/Andrew Harnik


Predsednik SAD Džozef Bajden pomilovao je danas, u skladu sa tradicijom pred Dan zahvalnosti, dve ćurke iz Severne Karoline po imenu Čokolada i Čip.

Reklo bi se da je Bajden najzad iskoristio ovlašćenje po svojoj meri i da je obavio zadatak koji razume, pošto mu složeniji poslovi protekle godine nisu išli od ruke.

Da podsetimo, Amerikanci su u neverici gledali kako se Bajden rukuje sa duhovima po završetku mnogih govora, kako je ukrajinski grad Herson nazvao iračkim gradom Faludža (možda griža savesti, i tu su Amerikanci umešali svoje prste kao i u ratu u Ukrajini), kako je zvao članicu Kongresa Džeki Valorski, koja je poginula u automobilskoj nesreći, da mu se pridruži na bini...

Dakle, pomilovanje ćurki je, reklo bi se, nivo zadatka koji predsednik SAD može da razume...

Bajden je tako poštedeo Čokoladu i Čipa da se nađu na trpezi za američki Dan zahvalnosti, koji ove godine pada na dan meča između Srbije i Brazila na Svetskom prvenstvu - četvrtak, 24. novembar.

S obzirom da su novembarske temperature donele hladnjikavo vreme na Južnom travnjaku, Bajden je rekao da ne želi dug događaj, "jer niko ne voli kad mu se ćurka ohladi", preneo je Rojters. Američki vojni orkestar je svirao verziju pesme grupe Lenerd Skinerd "Freebird" (Slobodna ptica) uoči pomilovanja.

Sa balkona Bele kuće iza Bajdena, koji je nosio svoj zaštitni znak - avijatičarske naočare za sunce, glasno je lajao njegov nemački ovčar Komandir.

Čokolada i Čip, teški oko 21 kilogram, proživeće svoje živote u svojoj matičnoj državi, na Državnom univerzitetu Severne Karoline.

 

Ostavite komentar