Vesti > Svet

"Puškice" za dekicu - Bajden se (opet) obrukao, uslikan s uputstvima kad da uđe, gde da sedne, šta da kaže

Autor: K!

24/06/2022 > 13:21

podeli vest:

"Puškice" za dekicu - Bajden se (opet) obrukao, uslikan s uputstvima kad da uđe, gde da sedne, šta da kaže
Foto: Tanjug/AP


Američki predsednik Džo Bajden je slučajno pokazao papir na kojem mu je njegovo osoblje navelo konkretna uputstva za ponašanje. Ona uključiju instrukcije kao što su : "VI sedate na SVOJE mesto“, "DAJETE kratke komentare" i "VI odlazite".

Fotografije beleški 79-godišnjeg američkog predsednika snimili su fotografi nakon što je Bajden podigao list dok se obraćao na sastanku sa rukovodiocima vetroindustrije.

Dokument pod naslovom "Vetar na moru - redosled događaja", kaže predsedniku da "uđe u Ruzveltovu sobu i pozdravi učesnike".

Sadrži i napomenu da "mediji stižu", praćenu uputstvom Bajdenu da ne govori "više od dva minuta".

Zatim piše "mediji odlaze", a nakon toga: "VI postavljate pitanje Liz Šuler, predsednici, AFL-CIO“, uz podsećanje da se ona "pridružuje virtuelno".

Naknadno piše "VI zahvalite učesnicima" i "VI odlazite".

Ranije u martu, Bajden je primećen kako nosi "puškicu" na kojoj su bile ključne reči u vezi sa njegovim komentarima o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Takođe je primećen kako drži "puškicu" tokom svoje prve konferencije za štampu u svojstvu predsednika prošle godine, koja je uključivala fotografije prisutnih novinara. Takođe je uključivao statističke podatke o budžetu za infrastrukturu.

Fotografije "beleški" sa sastanku u četvrtak naširoko su na društvenim mrežama delili američki republikanci i konzervativci, koji su prokomentarisali da je situacija "sramotna za američkog predsednika".

- Bajdenova puškica ga podseća da treba da sedne - tvitovao je voditelj Fox News Šon Heniti.

Rejting odobravanja Bajdena je najniži u istoriji, navodi Yahoo! Anketa News/YouGov koja je pokazala da neverovatnih 56 posto ispitanika ili donekle ili izrazito ne odobrava učinak Bajdena na funkciji.

Ostavite komentar