Vesti > Svet

Kijev opet META - u RAKETNOM NAPADU poginula jedna osoba

Šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak kaže da je Rusija napadom odgovorila na obraćanje Zelenskog na samitu lidera Grupe 20

Izvor: K1info/Tanjug

15/11/2022 > 18:55

podeli vest:

Kijev opet META - u RAKETNOM NAPADU poginula jedna osoba
Foto: Tanjug/AP Photo/Leo Correa


Najmanje jedna osoba poginula je danas u ruskom raketnom napadu na Kijev, saopštio je gradonačelnik glavnog grada Ukrajine Vitalij Kličko.

Rakete su pogodile regione i delove gradova, uključujući Kijev, Lavov i Rivne na zapadu, Harkov na severoistoku, Krivi Rog i Poltavu u centru, Odesu na jugu i Žitomir na severu.

Kličko je ranije danas saopštio da su dve stambene zgrade u centru Kijeva pogođene u ruskom raketnom napadu.

On je na Telegramu istakao da je oboreno nekoliko raketa.

Šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak ocenio je na Tviteru da je Rusija novim raketnim napadom odgovorila na obraćanje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na samitu lidera Grupe 20 na Baliju.

Zelenski je na samitu G20 u Indoneziji pozvao najveće svetske ekonomije da pojačaju svoje liderstvo i zaustave rat u njegovoj zemlji u skladu sa mirovnim planom od deset tačaka za mirno rešenje sukoba sa Rusijom, koji je predložio.

Rojters je objavio da su najmanje dve eksplozije odjeknule u Kijevu i da se iznad grada uzdigao dim, kao i da je Rusija izvela raketne napade na gradove i energetske objekte širom Ukrajine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar