Vesti > Svet

Herson je slobodan, UKRAJINA SLAVI: Vijore se zastave na ulicama, NA TRGU SE ORI HIMNA

Ukrajinska vojska objavila je video posvećen oslobađanju Hersona

Izvor: K1info/telegraf.rs

12/11/2022 > 10:20

podeli vest:

Herson je slobodan, UKRAJINA SLAVI: Vijore se zastave na ulicama, NA TRGU SE ORI HIMNA
Foto: Tanjug/AP


Nakon što su se ruske trupe povukle iz Hersona, a specijalne jedinice ukrajinskih oružanih snaga ušle u grad, slavlje se nastavilo i tokom noći. Herson je bio pod okupacijom od marta i prvi je veći ukrajinski grad koji je Rusija okupirala.

Stanovnici su tokom noći odsvirali gradsku himnu na glavnom gradskom trgu, a snimak je objavio savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

Na snimku se vide ljudi okupljeni oko vatre na trgu, dok odzvanja ukrajinska himna.

 

Ukrajinska vojska takođe je objavila video posvećen oslobađanju Hersona. U njemu se navodi da se stanovnici Hersona nikada nisu predali i da oni nikada nisu odustali od stanovnika tog grada.

Foto: Tanjug/AP

 

Video podseća i da su stanovnici Hersona protestovali protiv ruske okupacije, a sadrži i snimke naroda koji grli ukrajinske vojnike uz natpis "Mi nismo nikad odustali od njih. Jedan narod, jedna zemlja, jedna borba. Koliko god da bude potrebno".

 

"Zato će Ukrajina pobediti sve njih", piše na snimku, a natpis prati snimak vojnika koji cepa rusku zastavu.

"Nikada nećemo napustiti on koji su u čeljusti čudovišta. Borićemo se za svakog od naših predivnih ljudi", navedeno je u opisu videa koji je objavilao Ministarstvo odbrane Ukrajine.

 

 

Ostavite komentar