Vesti > Svet

Tinejdžeri UBILI profesorku zbog LOŠE OCENE: Pretukli je BEJZBOL PALICOM, pa se HVALILI NA INTERNETU

Svedoci su uočili dva mladića kako voze profesorkin kombi iz parka, mestu na kojem je ubijena

Izvor: K1info/telegraf.rs

02/11/2022 > 15:13

podeli vest:

Tinejdžeri UBILI profesorku zbog LOŠE OCENE: Pretukli je BEJZBOL PALICOM, pa se HVALILI NA INTERNETU
Foto: Unsplash.com


Dvojica srednjoškolaca iz Ajove (SAD) sumnjiče se da su ubili svoju profesorku španskog jezika zato što je jednom od njih dala lošu ocenu, preneo je New York Post.

Zločin se dogodio prošle godine u novembru, a Vilard Miler i Džeremi Gudal uhapšeni su ubrzo nakon toga, ali motiv za ubistvo 66-godišnje Noeme Graber do sada nije bio poznat.

Istražitelji su otkrili da se Miler sastao sa Graber u Srednjoj školi Ferfild kako bi razgovarali o lošoj oceni iz njenog predmeta na dan njenog ubistva. Kasnije tog dana, profesorka se odvezla svojim kombijem u park, gde je svakodnevno odlazila u šetnju nakon nastave.

Foto: Tanjug/AP

 

Sledećeg dana, njeno pretučeno telo je pronađeno skriveno ispod hrpe cerade i kolica u parku. Istražitelji veruju da su Miler i Gudejl, koji su tada imali 16 godina, profesorku nasmrt pretukli bejzbol palicom i kasnije se time hvalili na društvenim mrežama.

Miler je rekao policiji da je bio ljut zbog Graberinih metoda poučavanja španskog i jer mu je niska ocena smanjila ukupni prosek.

Veruje se da je loša ocena motiv ubistva Graber, s kojim se direktno povezuje Miler - navodi se u sudskim dokumentima.

Miler je najpre negirao bilo kakvu umešanost u smrt profesorke, ali je "kasnije izjavio da je znao za sve, ali da nije učestvovao". Na sudu je tvrdio da je Graber ubila "grupa maskiranih klinaca" i prisilila ga da se reši tela.

Svedoci su uočili dva muškarca kako voze profesorkin kombi iz parka. Kombi je na kraju pronađen uz seosku put, a jedan svedok je prevezao dvojicu tinejdžera koje je zatekao upravo na tom putu, rekli su istražitelji.

Gudejl se navodno ubistvom pohvalio prijatelju na društvenoj mreži Snapchat, a on je sudu isporučio fotografije razgovora u kojima se Gudejlovo i Milerovo ime povezuje sa ubistvom. Obojici tinejdžera, koji sada imaju 17 godina, sudiće se kao odraslima.

Ostavite komentar