Vesti > Svet

Ukrajina RASPISALA POTERNICU za Medvedevim i Zaharovom

Optužnice ih terete za zadiranje u teritorijalni integritet i nepovredivost zemlje

Autor: K1info/Nova.rs

10/10/2022 > 17:53

podeli vest:

Ukrajina RASPISALA POTERNICU za Medvedevim i Zaharovom
Foto: ATA Images


Ukrajinska bezbednosna služba SBU raspisala je poternice za portparolkom ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marijom Zaharovom i zamenikom predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrijem Medvedevim, navedeno je u današnoj ažuriranoj bazi podataka ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Fotografija Zaharove pojavila se na sajtu osoba koje traži ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U propratnoj belešci se navodi da se ona tereti po članu 110, deo 3 Krivičnog zakonika Ukrajine (zadiranje u teritorijalni integritet i nepovredivost Ukrajine koje je izvršilo lice koje je predstavljalo organe vlasti i izazvalo teške posledice).

Ranije danas, ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je SBU raspisala poternicu za zamenikom predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrijem Medvedevim, nekadašnjim ruskim predsednikom. 

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

Optužnica ga tereti za povredu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, navodi se na sajtu Ministartva unutrašnjih poslova Ukrajine u okviru baze podataka pretrage. Za ovo delo preti mu kazna do 10 godina zatvora, prenose ukrajinski mediji.

Datum poslednjeg ažuriranja je 10. oktobar 2022.

On je danas uputio još jednu pretnju Ukrajini.

Današnji napadi na Kijev su, istakao je Medvedev, tek prva epizoda.

- Samo prva, a biće i drugih - rekao je Medvedev uoči sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koju je sazvao predsednik Rusije Vladimir Putin.

Sam Putin je istakao da će Rusija odgovoriti na „terorističke akcije“ Kijeva, misleći na nedavne eksplozije na Krimskom mostu.

Kao odmazdu za ključni most, Rusija je jutro granatirala glavni grad Ukrajine – Kijev, ali i mnoge druge gradove širom Ukrajine.

 

 

Ostavite komentar