Vesti > Svet

Pokrenula se jedra na MULEN RUŽU! Čuveni pariski KABARE ponovo otvorio vrata za publiku (FOTO)

Kabare Mulen Ruž proslaviće u oktobru ove godine 135 godina postojanja

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

07/07/2024 > 16:16

podeli vest:

Pokrenula se jedra na MULEN RUŽU! Čuveni pariski KABARE ponovo otvorio vrata za publiku (FOTO)
Foto: Tanjug/AP Photo


Čuveni kabare Mulen Ruž (Crvena vetrenjača) u pariskom kvartu Pigal, koji je u oktobru prošle godine pod nerazjašnjenim okolnostima, ostao bez jedara na imitaciji vetrenjače na svom krovu i odmah potom prestao da radi, preksinoć je ponovo otvorio vrata, na oduševljenje brojnih turista i Parižana.

- Kabare Mulen Ruž bez jedara na svojoj vetrenjači je prazan prostor za Pariz. To je jednostavno bilo tužno. Ideja je bila da budemo spremni za Olimpijske igre koje počinju 26. jula. Učinili smo sve da vratimo jedra vetrenjače na mesto na kojem su stajala toliko dugo - izjavio je Žan-Viktor Kleriko, direktor proslavljenog pariskog kabarea koje svake godine privuče oko 600.000 posetilaca.

Prvi put od oktobra 2023. godine sinoć su se ponovo pokrenula jedra na Mulen Ružu, blistajući pod raskošnim osvetljenjem, uz gromoglasni aplauz velikog broja prisutnih i uz obavezan šampanjac.

Pred više od 500 gledalaca, dvadesetak plesačica je izvelo spektakularnu kabaretsku tačku Francuski kan-kan iz operete kompozitora Žaka Ofenbaha nastale u 19. veku.

Kabare Mulen Ruž proslaviće u oktobru ove godine 135 godina postojanja.

 

Ostavite komentar