Vesti > Svet

ČUVENI KLUB BEZ PREPOZNATLJIVOG DELA: Preko noći otpala krila vetrenjače sa kultnog pariškog MULEN RUŽA!(VIDEO)

Krila poznate crvene vetrenjače na vrhu Mulen Ruža, najpoznatijeg pariškog kabaretskog kluba, pala su na tlo tokom noći

Izvor: K1info

Autor: Nestorović Ognjen

25/04/2024 > 09:26

podeli vest:

ČUVENI KLUB BEZ PREPOZNATLJIVOG DELA: Preko noći otpala krila vetrenjače sa kultnog pariškog MULEN RUŽA!(VIDEO)
Foto: x screenshoot/AlertesInfos


Krila poznate crvene vetrenjače na vrhu Mulen Ruža (Moulin Rouge), najpoznatijeg pariškog kabaretskog kluba, pala su na tlo tokom noći, rekao je čovek zadužen za odnose sa medijima ispred čuvenog kluba.

- Ne znamo šta se dogodilo... Dogodilo se između 2 i 3 sata ujutro, niko nije povređen - rekao je PR kluba, dodajući da se poslednji noćni nastup završio u 1:15 sati.

Krila vetrenjače, koja su otpala između dva i tri sata posle ponoći, odneta su jutros oko 8 časova sa mesta pada, u pariskoj četvrti Pigal, koje je bilo blokirano zaštitnom trakom, javlja BFM TV. Prilikom pada, i slova "MOU" sa fasade Mulen Ruža završila su na zemlji. Zasad nije poznat uzrok pada krila vetrenjače i ne postoji opasnost od novog incidenta, rekle su spasilačke službe.

Mulen Ruž, jedna je od najvećih pariških turističkih atrakcija. Naziv je dobio po nadograđenom crvenom mlinu na krovu.

Mnogima je Mulen Ruž najpoznatiji kao rodno mesto modernog oblika can-can plesa. Ovde su nastupale najpoznatije pariške zvezde svog vremena, dok je klub osnovan 1889. godine, a publiku njegovih plesnih tačaka uglavnom čine turističke grupe.

Iz Mulen Ruža naveli su da je to prvi put da se nešto slično desilo otkako čuveni pariski klub postoji od 6. oktobra 1889. Jedina ozbiljna nesreća koja se dosad dogodila u "hramu kan-kana" bio je požar tokom radova 1915. godine, posle čega je Mulen Ruž bio duže vreme zatvoren.

Ostavite komentar