Vesti > Svet

Patrijarh Porfirije OSVEŠTAO hram Svetog arhangela Mihaila u Hamburgu! Uputio je SNAŽNU PORUKU

Pored patrijarha Porfirija, liturgiju su sasluživali i mitropoliti nemački Grigorije i dalmatinski Nikodim

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

24/06/2024 > 23:35

podeli vest:

Patrijarh Porfirije OSVEŠTAO hram Svetog arhangela Mihaila u Hamburgu! Uputio je SNAŽNU PORUKU
Foto: screenshot/Tanjug


Patrijarh srpski Porfirije služio je u nedelju, na praznik Silaska Svetog Duha na apostole Duhove, svetu Liturgiju u hramu Svetog arhangela Mihaila u Hamburgu i osveštao taj hram.

Patrijarh je poručio da nam je dužnost nam je da budemo svedoci imena Hristovog gde god da smo, a naročito onda kada smo u rasejanju.

- Ovde, u rasejanju, neophodno je ne samo da stičemo materijalna blaga, nego da bismo živeći Hristom u potpunosti mogli da se integrišemo u prostor u kojem živimo i istovremeno bez kompleksa i straha mogli da se otvaramo prema onima sa kojima dolazimo u kontakt i komunikaciju, tako da naša vera i ljubav budu most kojim mi obogaćujemo one zbog kojih nas je Bog doveo da budemo ovde, ali isto tako, iznutra i suštinski, bivamo i njima obogaćeni - naglasio je patrijarh.

Pored patrijarha Porfirija, liturgiju su sasluživali i mitropoliti nemački Grigorije i dalmatinski Nikodim, episkopi vašingtonsko-njujorški i istočnoamerički Irinej, pakrački i slavonski Jovan, bihaćko-petrovački Sergije i humski Jovan, uz prisustvo mnogobrojnih vernika.
 

Ostavite komentar