Vesti > Svet

LIDERI ŠIROKE RUKE! Putin Kim Džong Unu poklonio ZVER NA ČETIRI TOČKA, a ni ovaj njemu NIJE OSTAO DUŽAN... (VIDEO)

Lideru Severne Koreje su dati na poklon nova limuzina Aurus i set za čaj, dok je predsednik Putin dobio nekoliko umetničkih dela

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

19/06/2024 > 13:22

podeli vest:

LIDERI ŠIROKE RUKE! Putin Kim Džong Unu poklonio ZVER NA ČETIRI TOČKA, a ni ovaj njemu NIJE OSTAO DUŽAN... (VIDEO)
Foto: Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP


Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Severne Koreje Kim Džong Un razmenili su danas poklone tokom Putinove posete Pjongjangu, gde su dva lidera potpisala Sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu dve zemlje.

Lideru Severne Koreje su dati na poklon nova limuzina Aurus i set za čaj, dok je predsednik Putin dobio nekoliko umetničkih dela, uključujući slike i biste, prenela je ruska agencija TASS.

- Pokloni su razmenjeni - kazao je pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov.

On je rekao da je lideru Severne Koreje predstavljen automobil Aurus i dat na poklon veoma lep set za čaj. Govoreći o onome što je šefu ruske države uručila severnokorejska strana, Ušakov je napomenuo da su to "takođe dobri pokloni".

On nije rekao šta je tačno Putin dobio na poklon, ali je nagovestio da su pokloni povezani sa imidžom predsednika Rusije. Razgovori između Putina i Kim Džong Una trajali su duže nego što je planirano.

Organizatori su za ovaj sastanak izdvojili oko sat vremena, ali je on trajao oko dva i po sata, javio je TASS. Članovi ruske delegacije uglavnom nisu bili uključeni u ovaj razgovor, iako je ranije Ušakov rekao da će biti pozivani, po potrebi.

Kroz panoramski prozor jedne od prostorija rezidencije Kumsusan, novinari su, kako javlja izveštač ruske agencije, mogli da vide da ruski zvaničnici povremeno ulaze u čekaonicu da bi prisustvovali razgovoru.

Među njima su bili i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, ministar ekologije i prirodnih resursa Aleksandar Kozlov, koji je na čelu ruske međuvladine komisije, kao i prvi potpredsednik vlade Denis Manturov.

Ostavite komentar