Vesti > Svet

OVO SU SVI ČEKALI! Oglasio se PUTIN, evo šta kaže o PRIMIRJU u UKRAJINI! Ima jedan USLOV!

Rusija dovodi u pitanje legitimnost vlade u Kijevu i predsedničke pozicije Volodimira Zelenskog

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

24/05/2024 > 18:41

podeli vest:

OVO SU SVI ČEKALI! Oglasio se PUTIN, evo šta kaže o PRIMIRJU u UKRAJINI! Ima jedan USLOV!
Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Kazakov/POOL


Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas da pregovori o miru u Ukrajini moraju biti obnovljeni, ali da će Moskva sarađivati isključivo sa legitimnim liderima u Kijevu.

Na konferenciji za novinare u Belorusiji, Putin je istakao da pregovori moraju da odražavaju ''realnost na terenu'', prenosi Rojters.

Rusija dovodi u pitanje legitimnost vlade u Kijevu i predsedničke pozicije Volodimira Zelenskog, nakon što je Ukrajina saopštila da neće održati izbore ove godine usled rata sa Rusijom.

Zelenski je osvojio predsednički mandat 2019 kada je pobedio bivšeg predsednika Petra Porošenka, a naredni izbori trebalo je da se održe u martu ili aprilu ove godine.

Podsećamo, Rojters je danas objavio da je Putin spreman da zaustavi rat u Ukrajini prekidom vatre uz priznavanje trenutnih borbenih linija na frontu.

Rojters se pozvao na četiri ruska izvora, koji su istakli da je Putin spreman da nastavi borbu ako Kijev i zapadni saveznici ne odgovore pozitivno na to.

Tri izvora, upoznata sa diskusijama u Putinovu okruženju, rekla su da je ruski zvaničnik maloj grupi savetnika izrazio frustraciju zbog onoga što smatra pokušajima Zapada da osujeti pregovore i odlukom ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da odbaci pregovore, javlja Rojters u tekstu koji je predstavio kao ekskluzivu.

- Putin može da se bori koliko god je potrebno, ali Putin je takođe spreman na prekid vatre - da zamrzne rat - rekao visoki ruski izvor, koji je sarađivao sa Putinom i ima saznanja o razgovorima na najvišem nivou u Kremlju.

Ostavite komentar