Vesti > Svet

OVO SU TAOCI KOJE JE IZRAELSKA VOJSKA PRONAŠLA MRTVE: Borci Hamasa ih oteli na JUGU IZRAELA prošle godine

Iz IDF se dodaje da su tela pronađena u združenoj operaciji sa izraelskom obaveštajnom služnom Šin Bet

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

24/05/2024 > 11:17

podeli vest:

OVO SU TAOCI KOJE JE IZRAELSKA VOJSKA PRONAŠLA MRTVE: Borci Hamasa ih oteli na JUGU IZRAELA prošle godine
Foto: Forum porodica talaca


Izraelska vojska (IDF) saopštila je danas da je pronašla tela tri osobe koje su otete i ubijene pošto su ih 7. oktobra prošle godine oteli borci militantne grupe Hamas kad su upali na jug Izraela.

Pronađena su tela Oriona Hernandeza Radua (30), Hanana Jablonka (42) i Majkla Nisenbauma (59), uz pomoć "pouzdanih informacija" koje su otkrivene u toku rata, saopštio je IDF, prenosi Tajms of Izrael.

Ove tri osobe su borci Hamasa oteli na jugu Izraela u kibucu Mefalsim, na istoj lokaciji gde su oteli i ubili još četvoro talaca čija su tela pronađena prošle nedelje u tunelu u izbegličkom kampu Džabalija na severu Pojasa Gaze.

Iz IDF se dodaje da su tela pronađena u združenoj operaciji sa izraelskom obaveštajnom služnom Šin Bet, a porodice žrtava su obaveštene nakon što su njihovi identiteti potvrđeni u forenzičkom institutu Abu Kabir tokom noći.

IDF je 17. maja pronašla tri tela talaca u Pojasu Gaze, a izraelski premijer Benjamin Netanijahu je tada obavezao da će da vrati sve taoce "žive ili mrtve".

 

Ostavite komentar