Vesti > Svet

IRAN TUGUJE ZA POKOJNIM PREDSEDNIKOM! Hamnei objavio petodnevnu ŽALOST posle Raisijeve smrti

On je za sobom ostavio suprugu i dve ćerke

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

20/05/2024 > 17:24

podeli vest:

IRAN TUGUJE ZA POKOJNIM PREDSEDNIKOM! Hamnei objavio petodnevnu ŽALOST posle Raisijeve smrti
Foto: Shutterstock


Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei objavio je petodnevnu žalost posle smrti iranskog predsednika Ebrahima Raisija.

Sahrana iranskog predsednika, ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana i ostalih koji su nastradali u padu helikoptera, obaviće se sutra u Tabrizu, glavnom gradu Istočnog Azerbejdžana, u devet časova po lokalnom vremenu, prenosi Irna.

Raisijevo telo će kasnije biti odneto u Teheran, pre nego što bude sahranjeno u njegovom rodnom gradu Mešhadu, na severoistoku Irana.

Prema izveštajima iranske novinske agencije Tasnim, posle memorijalne ceremonije u Tabrizu, biće održana još jedna u gradu Komu, osam kilometara jugozapadno od Teherana.

Raisi je za sobom ostavio suprugu i dve ćerke, piše AP.

Foto: Tanjuh/AP Photo/Vahid Salemi, File

ALI KHAMENEI

Hamnei je zajedničkom slikom objavljenom na platformi X odao počast Raisiju, za koga se smatralo da će jednog dana naslediti poziciju vrhovnog vođe Islamske republike.

Helikopter u kojem su bili predsednik Raisi i Abdolahijan srušio se juče na severozapadu Irana, u regionu Verzegan, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba. 
 

Ostavite komentar