Vesti > Svet

RUSKI OFICIR rekao je regrutima: "Svi ste vi topovsko meso, ČEKA VAS KLANJE!" - a onda je nastao HAOS

Najnovija priča o haosu, borbama i pijanstvu među novomobilisanim ruskim regrutima

Izvor: K1info/blic.rs

30/09/2022 > 20:10

podeli vest:

RUSKI OFICIR rekao je regrutima:  "Svi ste vi topovsko meso, ČEKA VAS KLANJE!" - a onda je nastao HAOS
Foto: Tanjug/AP


"Svi ste vi topovsko meso, čeka vas klanje".

Ovako je glasila izjava visokog ruskog oficira zbog koje su mu besni regruti razbili lice u Palati sporta Rubin, u ruskom gradu Penza, gde su ljudi smešteni u improvizovanoj kasarni pre nego što budu poslati u bitku u Ukrajini.

Prema pisanju medija visoki ruski oficir  je rekao i da će životi regruta biti bačeni na linije fronta u Ukrajini. Visokom oficiru su nakon toga polomljene kosti u licu u tuči u kojoj je "svako bio pijan", navodi se u saopštenju.

Mnogi rezervisti, među stotinama hiljada bačenih u rat, ostali su izbezumljeni nakon što im je rečeno da će poginuti na frontu. Međutim, komandant je verovatno bio iskren kada je rekao da će poziv Putina dovesti do masovne smrti neobučenih rezervista poslatih na front.

https://twitter.com/epi_ona/status/1575784864376229888

 

To je samo najnovija priča o haosu, borbama i pijanstvu među novomobilisanim ruskim regrutima, sa izveštajima da su mnogi poslani na linije fronta sa malo ili nultom obukom dok im je rečeno da sami kupuju zalihe i opremu.

Vojnike su jedva razdvojili, nekima je čak i pozlilo nakon izjave ruskog oficira. Dva vozila Hitne pomoći dojurila su na lice mesta, kako bi zbrinuli ljude koji su ostali u šoku.

Mnogi su ostali u suzama, i pokušali su na sve načine da pobegnu, međutim bili su uhvaćeni.

Neki od regrutovanih vojnika komentarisali su kako je ovo "noćna mora šta se tamo dešava". U Rubinu gde se sada nalazi više od 1.000 ljudi, svi su u alkoholisanom stanju i neredi su na sve strane.

https://twitter.com/epi_ona/status/1574697478695305223

 

Ruski oficiri, koji su i sami često bili regruti, savetovali su nove regrute da ponesu sopstvene vreće za spavanje, podveze, lekove i prostirke.

Na snimku se vidi udarac, ali nije jasno da li je ovo bila tuča u kojoj je policajac udaren u lice, ili samo još jedna tuča među nezadovoljnim budućim vojnicima.

 

 

 

 

Ostavite komentar