Vesti > Svet

JOŠ UVEK HAOS U DUBAIJU! Privremeno OBUSTAVLJEN broj dolaznih LETOVA posle POPLAVA

U ovom gradu su zatvorene škole, otkazani sportski događaji, a gradski tržni centri pretrpeli su ozbiljnu štetu, kao i pojedini putevi

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

19/04/2024 > 23:22

podeli vest:

JOŠ UVEK HAOS U DUBAIJU! Privremeno OBUSTAVLJEN broj dolaznih LETOVA posle POPLAVA
Foto: Tanjug/AP


Uprava međunarodnog aerodroma u Dubaiju, jednom od najvećih na svetu, saopštila je danas da će privremeno obustaviti broj dolaznih letova u narednih 48 sati, počev od podneva, kako bi se ubrzao oporavak infrastrukture usled štete izazvane kišom i poplavama koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) pre tri dana.

Letovi avio-kompanije Etihad ervejs iz glavnog grada Abu Dabija su se vratile u redovno stanje, nakon nepovoljnih vremenskih uslova prethodnih dana, rečeno je iz te kompanije za državnu novinsku agenciju WAM.

Veliko nevreme pogodilo je Emirate u utorak, a nastradala je jedna osoba. Posle toga, usledile su velike poplave, a ekipe hitnih službi raščišćavaju puteve, dok se procenjuje šteta koju je izazvala najveća količina padavina u poslednjih 75 godina, od kada se vodi evidencija.

Pošto je poplavljena pista na aerodromu u Dubaiju, na snazi je bilo preusmeravanje, otkazivanje i kašnjenje letova. U Dubaiju je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po kvadratnom metru, što je rekordna količina padavina koja se obično beleži tokom godinu dana.

U Dubaiju su zatvorene škole, otkazani sportski događaji, a gradski tržni centri pretrpeli su ozbiljnu štetu, kao i pojedini putevi.

 

Ostavite komentar