Vesti > Svet

POGLEDAJTE JEZIVE SCENE IZ DUBAIJA! Grad POTOPLJEN, kola vire iz vode, aerodrom zatvoren ( FOTO+VIDEO)

U ovom gradu je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po metru kvadratnom

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

17/04/2024 > 13:18

podeli vest:

POGLEDAJTE JEZIVE SCENE IZ DUBAIJA! Grad POTOPLJEN, kola vire iz vode, aerodrom zatvoren ( FOTO+VIDEO)
Foto: tanjug/ap/Jon Gambrell


Dubai je poplavljen, a aerodrom u tom gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) zatvoren je nakon što je u tom gradu zabeležena rekordna količina padavina tokom 24 sata koja se obično beleži tokom godinu dana, javila je agencija WAM.

Avio-kompanija "Emirates Airlines" obustavila je letove iz Dubaija od jutros do ponoći 18. aprila zbog nepovoljnih vremenskih uslova, a međunarodni aerodrom u tom gradu savetuje putnike da ne dolaze na aerodrom, osim ako je to apsolutno neophodno zbog poplava bez presedana koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate (UAE).

Aerodrom u Dubaiju saopštio je da letovi i dalje kasne i da se preusmeravaju i da aerodrom ulaže maksimalne napore da letovi što pre budu obnovljeni.

Kompanija "Emirates Airlines" saopštila je da će nastaviti da obavlja procedure za putnike koji dolaze u Dubai, kao i za tranzitne putnike.

Letovi su preusmereni u utorak uveče POšto je aerodrom u Dubaiju delimično potopljen.

U Dubaiju je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po metru kvadratnom, a očekuje se nastavak padavina.

Obilne kiše i jaki vetrovi pogodili su UAE, Bahrein i Oman, gde je 18 ljudi poginulo u poplavama u nedelju i ponedeljak.

U Dubaiju su zatvorene škole, otkazani sportski događaji, a gradski tržni centri pretrpeli su ozbiljnu štetu, kao i pojedini putevi.
 

Ostavite komentar