Vesti > Svet

PLANIRALI NOVI TERORISTIČKI NAPAD u MOSKVI! Oglasio se FSB, evo ko je FINANSIRAO ORUŽJE

Jedan od uhapšenih priznao je da je dopremio oružje teroristima koji su izveli napad na "Krokus"

Izvor: K1info/novosti.rs

Autor: Mina Duduković

01/04/2024 > 13:50

podeli vest:

PLANIRALI NOVI TERORISTIČKI NAPAD u MOSKVI! Oglasio se FSB, evo ko je FINANSIRAO ORUŽJE
Foto: FSB


Stranci, koji su uhapšeni u Dagestanu, učestvovali su u finansiranju terorista iz "Krokus siti hola", a spremali su se i da izvedu napad u Kaspijsku, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije.

- FSB Rusije je 31. marta 2024. godine u Dagestanu osujetila aktivnost terorističke ćelije koju su činila četiri strana državljanina. Oni su spremali teroristički napad u Kaspijsku na mestima masovnog okupljanja ljudi. Prestupnici su izvršili izviđanje terena, napravili improvizovanu eksplozivnu napravu i nabavili automatsko oružje - navodi se u saopštenju.

Takođe je utvrđeno da su uhapšeni militanti direktno učestvovali u finansiranju i snabdevanju lica koja su izvela teroristički napad 22. marta u Moskvi. Ističe se da su odmah nakon terorističkog napada oni nameravali da napuste teritoriju Rusije.

Jedan od uhapšenih priznao je da je dopremio oružje teroristima koji su izveli napad na „Krokus“.

- Prevezao sam im oružje – tim momcima koji su izveli napad na 'Krokus siti hol' u Moskvi. Prebacio sam im oružje iz Mahačkale u Mitišči (predgrađe Moskve) - rekao je on.

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

 

Pripadnici FSB zaplenili su u njegovoj kući dva automata „kalašnjikov“ i 460 metaka.

U nedelju ujutru Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da su specijalne snage blokirale teroriste u stanovnika u stambenim naseljima Mahačkale i Kaspijska. Uveden je režim protivterorističke operacije. Kasnije je saopšteno da su privedena tri lica koja su planirala napade.

Ostavite komentar