Vesti > Svet

POMOĆ u pronalasku MALE DANKE stiže sa svih strana: Ovako su AUSTRIJSKI MEDIJI uputili APEL SVOJIM GRAĐANIMA

Poznati austrijski portal heute.at objavio je informaciju da je mala Danka nestala sa njenom fotografijom i detaljnim opisom

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

01/04/2024 > 11:32

podeli vest:

POMOĆ u pronalasku MALE DANKE stiže sa svih strana: Ovako su AUSTRIJSKI MEDIJI uputili APEL SVOJIM GRAĐANIMA
Foto: Interpol


Austrijski mediji uključili su se u potragu za nestalom Dankom Ilić (2), a jedan od portala objavio je i njenu fotografiju pošto se pojavio navodni snimak devojčice u jednom parku u Beču.

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke banjskog Polja kod Bora, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije, potvrđeno je iz Policijske direkcije Beča dopisniku Kosovo onlajna.

Foto: heute printcreen

 

Podsetimo, državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio je da je u subotu 30. marta, na autobuskoj stanici u centru austrijske prestonice video devojčicu u pratnji dve žene koja navodno liči na Danku nestalu u utorak u Srbiji.

Poznati austrijski portal heute.at objavio je informaciju da je mala Danka nestala sa njenom fotografijom i detaljnim opisom.

- Srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima je možda, 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada video devojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dve žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtevom za istragu - navodi se u odgovoru.

Dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je u sredu, i od tada za njom traga srpska policija.

Ambasada Srbije u Austriji objavila je na društvenoj mreži "X" apel građanima da, ukoliko na terotoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić, odmah jave Ambasadi, austrijskoj policiji ili Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

S tim u vezi Ambasada, koja je dostupna za sve informacije preko telefona +436677704145, je uvela dežurstvo.

Ostavite komentar