Vesti > Svet

Rusija neće učestvovati na konferenciji o Ukrajini: Zelenski je ranije predložio MIROVNI PLAN u 10 tačaka

Formula Zelenskog nije ništa drugo do alhemija - istakla je Zaharova

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

31/03/2024 > 08:12

podeli vest:

Rusija neće učestvovati na konferenciji o Ukrajini: Zelenski je ranije predložio MIROVNI PLAN u 10 tačaka
Foto: Tanjug/AP


Rusija ne namerava da učestvuje na konferenciji o Ukrajini, čiju mogućnost je pomenuo ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ranije je Kuleba rekao da bi pregovori sa Rusijom o rešavanju oružanog sukoba sa Ukrajinom mogli da se održe između prvog i drugog samita o "formuli mira" predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, preneo je TASS.

- Rusija ne namerava da učestvuje na takvoj konferenciji. Formula Zelenskog nije ništa drugo do alhemija - istakla je Zaharova.

Zelenski je, govoreći putem video konferencije na samitu G20 sredinom novembra 2022, predstavio takozvani mirovni plan u 10 tačaka koji ne uzima u obzir stav Moskve, navela je agencija.

On je posebno pozvao na potpuno povlačenje ruskih snaga na granice iz 1991. godine i vraćanje kontrole nad "isključivom ekonomskom zonom" u Crnom i Azovskom moru Ukrajini.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je ranije da su saopštenja Kijeva o mirnom rešenju data bez uzimanja u obzir postojeće realnosti.

 

Ostavite komentar