Vesti > Svet

MOSKVA izdala HITAN NALOG: "Uhapsite šefa Službe bezbednosti UKRAJINE!"

Maljuk je u ponedeljak na svom Telegram kanalu potvrdio umešanost ukrajinske bezbednosne službe u napade na rafinerije nafte u Rusiji

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

26/03/2024 > 10:08

podeli vest:

MOSKVA izdala HITAN NALOG: "Uhapsite šefa Službe bezbednosti UKRAJINE!"
Foto: X Printscreen/RALee85


Sud Basmanskog okruga u Moskvi izdao je nalog za hapšenje u odsustvu šefa Službe bezbednosti Ukrajine Vasilija Maljuka, pod optužbom za terorizam, prenose ruske agencije.

Takođe, istraga je napredovala i za sada je poznato da će policija uhapsiti i Ališera Hatamovivog Kasimova.

- Materijal u vezi sa Ališerom Hatamovivom Kasimovim je dostavljen sudu - saopštila je pres služba.

 

Dan ranije, Basmanski sud je do 22. maja uhapsio oca i sinove Isroila, Dilovara i Aminčona Islomova. Izvor upoznat sa situacijom rekao je da je Dilovar posedovao automobil Reno, kojim su teroristi pobegli sa mesta zločina.

Podsetimo, napad na koncertnu dvoranu Krokus siti u Krasnogorsku kod Moskve dogodio se 22. marta uveče. Četiri osobe su uletele u zgradu i počele da pucaju na posetioce.

Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta , poginulo je 137 osoba, od kojih su troje deca.

Maljuk je u ponedeljak na svom Telegram kanalu potvrdio umešanost ukrajinske bezbednosne službe u napade na rafinerije nafte u Rusiji, na Krimski most i brodove u Crnom moru, prenosi RIA Novosti.

Agencija navodi da je Maljuk potvrdio i umešanost svog odeljenja u ubistva vojnog komandanta Vladlena Tatarskog i bivšeg poslanika Vrhovne rade Ilje Kive, kao i u pokušaj ubistva pisca Zahara Prilepina.

Ostavite komentar