Vesti > Svet

Šta se sve dogodilo u KRALJEVSKOJ PORODICI od početka godine? A NIGDE LEPIH VESTI

Početak 2024. godine bio je izazovan - tri člana porodice imaju rak, a jedan je preminuo

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Anica Ninković

22/03/2024 > 20:18

podeli vest:

Šta se sve dogodilo u KRALJEVSKOJ PORODICI od početka godine? A NIGDE LEPIH VESTI
Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant


Princeza od Velsa, saopštila je da joj je dijagnostikovan rak. Uz nju, od raka se trenutno leče još dva člana kraljevske porodice - kralj Čarls i Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka.

Početak 2024. godine u britanskoj kraljevskoj porodici bio je izazovan – tri člana porodice imaju rak, jedan je preminuo... Ovo su samo neke od životnih situacija sa kojima se porodica danas suočava, a kraljevski komentator Džek Rojston rekao je da je ovo "možda najgori početak godine" za porodicu u decenijama.

Šta se dogodilo u britanskoj kraljevskoj porodici od početka godine?

Sara Ferguson ima rak

U januaru je Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, objavila da joj je dijagnostikovan rak kože pošto se prethodno oporavila od raka dojke. Dermatolozi su joj uklonili mladež sa tela i poslali ga na testiranje koje je pokazalo da vojvotkinja ima maligni melanom, najmaligniji tumor kože.

- Pošto joj je ovog leta dijagnostikovan rak dojke u ranoj fazi, Sara, vojvotkinji od Jorka, sada je dijagnostikovan maligni melanom. Njen dermatolog je zatražio da se nekoliko mladeža ukloni i analizira u isto vreme dok je vojvotkinja bila podvrgnuta rekonstruktivnoj operaciji posle mastektomije, a jedan od njih je identifikovan kao kancerogen - rekao je portparol vojvotkinje od Jorka stranim medijima.

Foto: Shutterstock

 
Kralj Čarls ima rak

Kralju je dijagnostikovan rak, saopštila je Bakingemska palata početkom februara. Nisu precizirali o kakvoj se vrsti raka radi. Nije rak prostate, ali rak je otkriven kada se Čarls nedavno lečio od uvećane prostate.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

 
Smrt Tomasa Kingstona

Krajem februara je objavljeno da je preminuo Tomas Kingston, suprug Lejdi Gabrijel i bivši dečko Pipe Midlton. Imao je samo 45 godina. Iako su u početku govorili da nema sumnjivih okolnosti niti umešanosti trećeg lica, nekoliko dana kasnije je otvorena istraga o njegovoj

- Gospodin Kingston je posetio dom svojih roditelja u Kotsvoldsu. 25. februara 2024. godine ručao je sa roditeljima. Njegov otac je izašao da prošeta pse. Po povratku, gospodin Kingston nije bio kod kuće, a posle otprilike 30 minuta njegova majka je otišla. Njegov otac je silom ušao u zaključanu pomoćnu zgradu pošto je pokucao i nije dobio odgovor. Zatim je pronašao g. Kingstona mrtvog sa katastrofalnom povredom glave. Na licu mesta pronađen je pištolj. Pozvane su hitne službe. Policija je zaključila da smrt nije sumnjiva - rekla je ona.

Kejt Midlton je objavila da ima rak

Sredinom januara, Kejt Midlton je bila podvrgnuta "planiranoj operaciji abdomena" u londonskoj klinici. "Ona je juče primljena u bolnicu na planiranu operaciju abdomena. Operacija je bila uspešna i očekuje se da će ostati u bolnici deset do četrnaest dana pre nego što se vrati kući kako bi nastavila sa oporavkom", napisala je Kensingtonska palata u tadašnjem saopštenju. Tada su objavili da se Kejt neće vratiti svojim obavezama pre Uskrsa.

 

 

Ostavite komentar