Vesti > Svet

PANIKA U PARIZU: SVE POLICIJSKE SNAGE raspoređene oko OLIMPIJSKOG SELA

Bezbednost je od najveće važnosti za francuske vlasti tokom Olimpijskih igara u Parizu koje treba da počnu 26. jula

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

18/03/2024 > 13:58

podeli vest:

PANIKA U PARIZU: SVE POLICIJSKE SNAGE raspoređene oko OLIMPIJSKOG SELA
Foto: AP Photo/Christophe Ena


Vlasti u Parizu pojačale su danas policijsko prisustvo u severnom predgrađu Kurnev u blizini Olimpijskog sela u Parizu nakon napada na policijsku stanicu.

Načelnik pariske policije Loran Nunjez rekao je novinarima da je devet osoba uhapšeno nakon što se oko 50 mladića sukobilo sa policijom i napalo policijsku stanicu Kurnev pirotehničkim sredstvima kasno sinoć, preneo je Rojters.

Napad je počinjen u znak protesta zbog smrti mladića iz Kurneva koji je poginuo u obližnjem gradu Obervilije tokom policijske potere prošle nedelje, nakon što je odbio da zaustavi motor kada mu je policija to naredila.

Upitan o opasnosti od nereda u predgrađima na severu Pariza tokom Olimpijade, Nunjez je rekao da postoji mali rizik od toga.

- Policija je danas snažno prisutna tamo i biće još više tokom Olimpijade, kada ćemo biti masovno prisutni svuda u regionu Pariza i nemam strah zbog toga - rekao je Nunjez novinarima.

Kurnev se nalazi samo nekoliko kilometara od Olimpijskog sela u Parizu, koje je smešteno u severnom predgrađu Sen San-Deni, siromašnom departmanu, koji se nada da će uhvatiti zamajac nakon ulaganja u infrastrukturu Olimpijskih igara.

Bezbednost je od najveće važnosti za francuske vlasti tokom Olimpijskih igara u Parizu koje treba da počnu 26. jula, navela je agencija.
 

Ostavite komentar