Vesti > Svet

Nova politika velike platforme! Airbnb UKIDA UPOTREBU sigurnosnih KAMERA u zajedničkim prostorijama širom sveta

Jedan od šefova Airbnb-a Juniper Dauns ističe da su ove promene napravljene u konsultacijama s gostima, domaćinima i stručnjacima

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Anica Ninković

11/03/2024 > 21:44

podeli vest:

Nova politika velike platforme! Airbnb UKIDA UPOTREBU sigurnosnih KAMERA u zajedničkim prostorijama širom sveta
Foto: Tanjug/AP Photo


Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

Platforma sa sedištem u San Francisku saopštila je da nastoji da pojednostavi svoju politiku korišćenja bezbednosnih kamera, a da pritom daje prioritet privatnosti.

Jedan od šefova Airbnb-a Juniper Dauns ističe da su ove promene napravljene u konsultacijama s gostima, domaćinima i stručnjacima za privatnost.

- Nastavićemo da tražimo povratne informacije kako bismo osigurali da naše politike funkcionišu u interesu naših zajednica širom sveta - rekao je on.

Airbnb je dozvolio upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorijama smeštajnih objekata, sve dok su lokacije kamera bile objavljene na stranici sa oglasima.

Prema novoj politici, domaćinima će i dalje biti dozvoljeno da koriste kamere za zvono na vratima i monitore sa meračima buke, koji su dozvoljeni samo u zajedničkim prostorima, sve dok je otkrivena lokacija i prisustvo uređaja.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Airbnb očekuje da će promena poslovne politike, koja će stupiti na snagu 30. aprila, uticati na mali broj domaćina, jer većina oglasa ne navodi da imaju unutrašnje sigurnosne kamere.

U svom izveštaju o zaradi u četvrtom kvartalu prošlog meseca, Airbnb je naveo da su rezervacije i prihodi porasli, kao i da je potražnja i dalje velika.
 

Ostavite komentar