Vesti > Svet

Grant Šaps posetio Kijev! Britanija POVEĆAVA izdvajanja za DRONOVE za Ukrajinu za 146 miliona evra

Time će broj isporučenih dronova porasti na više od 10.000

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Anica Ninković

07/03/2024 > 22:19

podeli vest:

Grant Šaps posetio Kijev! Britanija POVEĆAVA izdvajanja za DRONOVE za Ukrajinu za 146 miliona evra
Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP


Britanija će povećati izdvajanja za bespilotne letelice za Ukrajinu za 125 miliona funti (146,26 miliona evra), čime će ukupan broj isporučenih dronova porasti na više od 10.000, saopštila je danas britanska vlada dok je britanski ministar odbrane Grant Šaps bio u poseti Kijev.

Bespilotne letelice, koje su jeftine za proizvodnju i koje mogu da vrše nadzor ili gađaju neprijateljske ciljeve sa velikom preciznošću, postale su ključno oružje u sukobu, pri čemu i Ukrajina i Rusija teže da ostvare tehnološku prednost.

Jačamo posvećenost da naoružamo Ukrajinu najsavremenijim novim bespilotnim letelicama koje dolaze direktno iz vodeće svetske odbrambene industrije Velike Britanije - pravo iz fabričkih pogona do prve linije fronta.

- Ohrabrujem međunarodne partnere da se pridruže Velikoj Britaniji u ovim naporima - rekao je Šaps prilikom susreta sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Britanija je saopštila da će proširiti slanje dronova vrednih 325 miliona funti sa 200 miliona funti objavljenih u januaru.

 

Ostavite komentar