Vesti > Svet

NEVIN ROBIJAO 30 GODINA ZA UBISTVO! A ono što će prvo da uradi kao SLOBODAN čovek RASPLAKAĆE VAS

Tri generacije su se borile da ga izbave iz zatvora, a prvo što će uraditi na slobodi jeste da poseti grob svoje majke

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

05/03/2024 > 20:42

podeli vest:

NEVIN ROBIJAO 30 GODINA ZA UBISTVO! A ono što će prvo da uradi kao SLOBODAN čovek RASPLAKAĆE VAS
Foto: Unsplash.com


Muškarac star 61 godinu pušten je danas iz zatvora u Pensilvaniji posle više od tri decenije nakon što je sudija u toj američkoj saveznoj državi poništio presudu za ubistvo koja je protiv njega doneta 1990. godine.

Ronald Džonson je pušten iz zatvora u gradu Finiks u Filadelfiji, nakon što su se ''tri generacije njegove porodice neumorno borile da dokažu njegovu nevinost'', saopštio je njegov advokatski tim, prenosi Rojters.

- Prvo što će Džonson uradtiti kao slobodan čovek biće da poseti grob svoje majke, koja je uvek verovala u njegovu nevinost - rekao je pripravnik u Džonsonovom timu Stiven Lazar.

Džonson je osuđen za ubistvo čoveka za kojeg policija tvrdi da je ubijen iz vatrenog oružja u trenutku dok je dilovao drogu u svom automobilu u martu 1990. godine.

Advokati odbrane su tvrdili da je Džonson osuđen na osnovu svedočenja dvojice muškaraca čije su se priče ''značajno'' promenile tokom policijskih ispitivanja, dok presuda nije bila potkrepljena otiscima prstiju, DNK ili drugim forenzičkim dokazima.

Džonsonovi advokati rekli su da su svedoci prvobitno rekli da njihov klijent nije bio prisutan, a kasnije su identifikovali nekog drugog kao potencijalnog osumnjičenog, ali policija i tužioci u to vreme nisu uvažili te dokaze.

Ostavite komentar